Roda de Berà recapta 1.185 euros per a la lluita contra el càncer

Diferents entitats del municipi han participat en la jornada

Per . Actualitzat el

El passat cap de setmana les diferents associacions i entitats locals, entre elles els joves de l’associació Roda Jove, la Penya Blaugrana de Roda de Berà, el FIC-CAT, el Club Patí Roda de Berà, Thalassa Fitness, el Club Atlètic Roda de Berà, Roda de Berà Ràdio i l’Ajuntament de Roda de Berà es van unir per tal d’organitzar un programa d’actes per recaptar fons per a la lluita contra el càncer.

Divendres a la nit, les inclemències meteorològiques van obligar a suspendre la projecció del documental “Paddling to Alaska”, cinta guanyadora en la modalitat comarques tarragonines de la novena edició del Festival Internacional de Cinema en Català.

L’activitat, es trobava emmarcada dins la iniciativa de la regidoria de Cultura “Estiu a la Pedrera”, finalment tindrà lloc el dia 2 de setembre, a les deu de la nit, al Casino Municipal, amb la mateixa finalitat, recaptar fons contra el càncer.

El temps sí va acompanyar durant tota la jornada de dissabte, i a partir de dos quarts de vuit de la tarda la plaça de l’Ajuntament va acollir una sessió d’Spinning a l’aire lliure a càrrec de Thalassa Fitness.

Seguidament, a partir de les nou del vespre, el Club Patí Roda de Berà va celebrar el seu vintè Festival d’Estiu de patinatge artístic, al Poliesportiu Municipal. L’espectacle va comptar amb la participació de tots els patinadors del club, amb una actuació especial de Laura Iglesias, Ariadna Roca, Regina Espada i de Noelia Muñoz, i amb l’assistència del club Gimnàstic de Tarragona i el Club Patí Constantí.

Com cada any, els diferents grups que formen el club van preparar un espectacle temàtic que va sorprendre el públic assistent. Enguany, basat en el món musical, els patinadors i patinadores es van convertir en Notes Musicals, en la Percussió, en Violins i les més grans en un Piano.

Els assistents van poder col·laborar amb el tiquet de la rifa.

Els joves de l’associació Roda Jove van organitzar diumenge al migdia a la plaça dels Pins un campionat de Bitlles. Van participar un total de 10 equips de tres persones. El format per Marc, Arnau i Marc va ser el guanyador, seguit per l’equip de l’Eze, Gabri i Antonio. Després de diverses rondes intentant desempatar es va donar el tercer lloc a l’equip infantil format per Ismael, Aitor i Alberto.

El plat fort del cap de setmana va arribar diumenge a la tarda, amb el desè partit de Futbol Contra el Càncer. El primer dels partits, l’infantil, per a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys, es va iniciar passades les set de la tarda, i va finalitzar amb un empat que es va resoldre a la tanda de penals, amb un resultat final de 4 gols a 1.

Seguidament va començar el partit dels adults, amb la participació de 26 jugadors els quals es van repartir en dos equips. Un any més, i ja en van cinc, l’ex-jugador del Reial Saragossa, Xavi Aguado, no es va voler perdre aquesta cita solidària, de nou acompanyat pel seu fill. El partit va finalitzar amb un resultat de 4 gols a 3.

Cada any l’organització atorga un diploma a alguna persona que hagi destacat en la lluita contra el càncer. Enguany, la junta organitzadora de la 10a edició del Futbol Contra el Càncer va decidir atorgar aquest reconeixement a Ramón J. Cañabate, per la seva força i superació en la lluita contra aquesta malaltia. Malauradament Ramón no va poder assistir-hi i el va recollir la seva dona, Xènia Ceada acompanyada pel seu fill Xavier.