Les Barraques del Mamut tornen un any més a la Canonja

El 5 i 6 d’agost seran dos dies plens de música i activitats amb l’Orquestra Mitjanit i Brams com a plats forts

Per . Actualitzat el

Després del gran èxit de les dues primeres edicions, Les Barraques del Mamut arriben el cap de setmana del 5 i 6 d’agost amb un cartell potent, on hi destaquen l’Orquestra Mitjanit i Brams. El festival segueix la tònica dels anys anteriors però ple de noves propostes. La ubicació es manté de l’any anterior: la zona de l’skate park o pàrquing de BASF.

Enguany, les Barraques compten amb el grup tarragoní de música rock-celta Sal150. El seu so es caracteritza per l’estil celta i la influència folk i per lletres que parlen de valors i d’esperança en la societat. Els seguirà Tico Brae, una banda indie de la província de Tarragona. Les seves influències van des d’Editors fins a Phoenix passant per bandes del panorama nacional com Supersubmarina o Love of Lesbian.

No hi pot faltar l’Orquestra Mitjanit, que repeteix per tercera vegada a les Barraques. Una formació que ha anat guanyant adeptes allà on mostra el seu espectacle, pel seu so, el seu repertori, la seva posada en escena i actitud davant el públic. S’ha convertit, en els últims anys, en un referent de les festes majors que aposten per una programació moderna, participativa, popular, intel·ligent i catalana.

Els següents dos grups que actuaran a les Barraques del Mamut es van formar als barris de ponent de Tarragona: Torrockforta i Korrupción Masiva. Torrockforta és un jove grup de versions de música rock que està treballant en el seu primer tema propi. Korrupción Masiva és un quintet de punk-rock que parteix d’influències que venen del rock’n’roll estatal i que deriven al punk-rock amb, fins i tot, tocs de metal i rock clàssic internacional.

El plat fort de la nit de dissabte és el grup de música rock Brams, la formació de Berga ja acumula una dotzena de discos. Marcats pel compromís nacional i social han sabut fer-se un lloc dins del moviment del rock català i encaixar entre els referents del jovent més combatiu. Finalment, dj’s locals seran els encarregats de tancar la festa de les dues nits de les Barraques.

Les Barraques han estat, en les dues edicions anteriors, tot un èxit de participació. Una organització participativa que enguany ha anat de la mà de les entitats del poble Ateneu Popular La Mina, Agrupament Escolta i Guia Bisbe Borràs i UDE Canonja, juntament amb les àrees de Joventut i Festes de l’Ajuntament de la Canonja. Podem afirmar que les Barraques del Mamut s’han convertit en l’acte amb més participació de la Festa Major d’Estiu de la Canonja!

La regidora de joventut, Lucía López, comenta que «les dues primeres edicions van ser tot un èxit de participació tant per l’organització com pel nombre de públic que va assistir a la festa i pensem que ja és un festival consolidat dins del panorama del Camp de Tarragona».