CaixaBank lliura 40 habitages a la Generalitat per a ús social

Tarragona, Reus, Tortosa, Valls, Cambrils, Salou i Vila-seca són els municipis de la demarcació on s’han cedit pisos

Per . Actualitzat el

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit avui l’acte de lliurament de les claus de 40 habitatges que CaixaBank cedeix a la Generalitat de Catalunya per destinar-los a lloguer social. El lliurament s’emmarca en el conveni, signat entre CaixaBank i la Generalitat de Catalunya el mes de febrer d’enguany, per cedir a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya l’ús social de 200 habitatges de l’entitat financera.

A l’acte de lliurament dels pisos, que ha tingut lloc al Centre Cívic del Carme de Reus, hi han participat l’alcalde de l’Ajuntament de Reus, Carles Pellicer; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala i el director territorial de CaixaBank a Cataunya, Jaume Mesana. També hi ha assistit la directora general de l’Administració Local, Montserrat Mundi; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt i el director de Relacions Institucionals de Buildingcenter, Jaume Torrents.

Més de la meitat dels habitatges cedits avui estan ubicats a municipis de la demarcació de Tarragona amb alta demanda d’habitatge social acreditada. Pel que fa a la resta, 13 pisos estan situats a la demarcació de Barcelona; 3 a la de Girona i 1 a la de Lleida.

Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

Amb aquest conveni, CaixaBank col·labora amb el Govern de la Generalitat en el seu objectiu d’ampliar el parc d’habitatges de lloguer assequible a Catalunya amb immobles cedits per les entitats financeres i, d’aquesta manera, pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. També es busca fomentar el règim de lloguer asequible, especialmente en aquelles poblacions on hi ha demanda acreditada d’habitatge social, i frenar així, desnonaments. Per aquest motiu, els immobles cedits estan ubicats, preferentment en algún dels municipis on s’ha detectat aquesta demanda.

Captura de pantalla 2016-07-25 a las 18.56.41