El litoral tarragoní suma ja 28 platges verges

Ecologistes en acció destaca l’increment de municipis participants

Per . Actualitzat el

Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre, ha lliurat aquest divendres 22 de juliol a les 11,30h. a la sala de Plens de L’Ajuntament de Deltebre,  els distintius de la  VII Edició de Platges Verges 2016  amb els següent objectiu:

–       Valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi,els esforços de municipis i Entitats per mantenir  les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut la presència de varis alcaldes i regidors-regidores dels diferents municipis participants en aquesta VII edició del guardó, així com també de les entitats conservacionistes que han participat en projectes de regeneració i protecció d’aquestes platges.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Deltebre Lluís Soler i per la Tinenta d’alcalde Anna Giménez, que han actuat com amfitrions en el lliurament dels premis d’ enguany. El President d’Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre Miquel Llop ha fet la presentació dels  guardons.

Els municipis que han obtingut el guardó “Platges Verges” d’Ecologistes en Acció han estat:

L’Ametlla de Mar amb 7 guardons a les platges del Torrent del Pi, Santes Creus, L’Estany Podrit, L’Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l’Àliga.

Tarragona amb 5 guardons a les platges de Cala Fonda, Calabecs-Roca Plana, Cala Jovera, Cala dels Capellans-Cala Romana i La platja Llarga.

Deltebre amb 3 guardons a les platges de La Bassa de L’Arena, la Marquesa i la Punta del Fangar.

Alcanar amb 2 guardons a les platges de Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu.

Viladecans amb 2 guardons a les platges de La Pineda de cal Francès la Platja del Remolar.

L’Ampolla 2 guardons per la Platja de Cala Maria i la platja dels Capellans

Creixell 1 guardó per la platja del Gorg de Creixell

Torredembarra 1 guardó per la platja dels Muntanyans i un guardo per la Platja del Canyadell compartit amb Altafulla.

Altafulla 1 guardó per la platja del Canyadell compartit amb Altafulla.

Sant Carles de la Ràpita 1 guardó per la Platja del Trabucador.

Amposta 2 guardons per la Platja dels Eucaliptus i La Platjola

Sant Jaume d’Enveja 1 guardó per la Platja del Serralo.

A l’apartat de reconeixements s’han fet els següents:

A  l’Associació Mediambiental La Sínia, pels seus treballs de recuperació i preservació de Tamarit i la Platja d’Altafulla- El Vinyet

A GEPEC-Ecologistes de Catalunya per la seva tasca a favor de la costa de Torredembarra.

A la Plataforma per la Defensa de L’Ebre per la seva tasca a favor de la preservació dels cabals del riu que contribueixen a la conservació de la costa ebrenca.

A destacar que hi ha un augment progressiu tant del nombre de platges com de municipis que opten a aquest guardó. Aquest any han optat tres municipis més que a l’edició anterior de 2015 un total de 12  i en quant a platges guardonades hem passat de 23 de l’any anterior a les 28 Platges d’enguany.