Controlat l’incendi forestal als Pallaresos

El foc hauria cremat una superfície de 10,6 hectàrees de vegetació.

Per . Actualitzat el

ACTUALITZACIÓ

20:00h 

A les 19.04 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi de vegetació forestal que s’ha produït a primera hora d’aquesta tarda en una zona boscosa propera a la urbanització dels Hostalets, al municipi dels Pallaresos, i que està estabilitzat des de les 16.11 hores.

Segons les darreres dades facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat una superfície de 10,6 hectàrees de vegetació.

A conseqüència de l’incendi, i atesa la proximitat del foc, ha estat desallotjat un pagès de la zona del seu mas, segons informa el cos de Mossos d’Esquadra. Cal esmentar que el foc no ha arribat en cap moment a la zona habitada i que ja encara continua tallat algun carrer d’accés a la urbanització.

A més dels Bombers de la Generalitat, que encara continuen treballant amb 10 dotacions terrestres, també s’hi han desplaçat set dotacions dels Mossos d’Esquadra, agents del cos d’Agents Rurals i una ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d’Emergències Mèdiques, entre d’altres.

16:15h. 

Els Agents Rurals augmenten la xifra a 10,6 ha afectades.

16h.

Segons informen els Bombers de la Generalitat l’incendi als Pallaresos està estabilitzat. Després de les primeres valoracions, es creu que haurien cremat unes 9 Ha.

 

A les 12.58 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un altre incendi de vegetació forestal al municipi dels Pallaresos, proper a la urbanització dels Hostalets.

Al lloc de l’incendi, els Bombers de la Generalitat treballen amb 15 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 2 helicòpters bombarders, 2 avions de vigilància i atac). Els efectius han prioritzat les tasques d’extinció del flanc dret de l’incendi el qual es troba més proper a la urbanització, per tal d’evitar que arribés a la zona habitada. En aquesta zona, les taques evolucionen favorablement, i, hores d’ara, els bombers concentren esforços en el flanc esquerre per tal de frenar la progressió de l’incendi.

Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat han demanat el tancament d’accessos a la zona, així com també la recomanació a la població de tancar portes i finestres dels habitatges més propers a la zona de l’incendi. Mossos d’Esquadra, amb 7 patrulles, i efectius de la Policia Local estan duent a terme aquestes tasques.

A més, segons ha confirmat Mossos d’Esquadra, s’ha desallotjat una persona d’una masia aïllada propera a l’incendi.