Casa Rius, els millors arrossos del Delta davant de l’Ebre

Per . Actualitzat el

Casa Rius Deltebre

Gaudir d’un dels millors arrossos del delta de l’Ebre, amb una vista fantàstica del riu i prèviament degustar uns exquisits peixos i mariscs d’aquesta comarca tarragonina privilegiada en productes locals és possible a Casa Rius, un restaurant familiar situat a Deltebre, davant mateix del riu Ebre.
Salvador Rius es dedicava a la construcció però, tenint en compte que és bo diversificar els negocis i que la seva dona, M. Cinta Royo, coneixia tots els secrets de la cuina autòctona apresa de la seva mare, una gran cuinera, l’any 1996 va decidir posar en marxa un restaurant; així va néixer Casa Rius.
Ells dos estan davant dels fogons i la seva filla, Rebeca, atén el menjador, molt lluminós, que té una capacitat per fins a 60 comensals i una decoració moderna i eclèctica, amb molts detalls de flors, figures i quadres com el del flamenc, de la qual n’és autora. També té cura del celler que té una trentena de referències de vins de les denominacions d’origen properes, com Terra Alta, Priorat i Penedès. El vi de la casa és de la Cooperativa de Vilalba dels Arcs (Terra Alta), 5,50.

Casa Rius DeltebreL’oferta gastronòmica és aquesta impressionant cuina típica de l’Ebre, autèntica, de proximitat i de mercat, en què els protagonistes són els arrossos, els suquets, el peix i el marisc. Entre les especialitats de la casa cal destacar l’arròs de carxofa i llagostins, 15 € (és el rei del restaurant), l’arròs caldós de llamàntol o llagosta, 22 €/24 €; l’arròs mariner picant a l’estil arrossejat, 12 €; la safata de marisc del Delta, 30 €; la safata de tempura de peixets variats, 20 €; carpaccio de peix, 12 €; suquet de peix casa Rius, 23 €; confit d’ànec del delta amb bolets, 23 €; i a l’hora de les postres totes casolanes, el braç de gitano, 5 €; la crema catalana, 5 €; i les figues a l’Armanyac, 6 €.
Tota una delícia començar amb els ostrons i els grumols (cloïsses fines) del Delta, continuar amb el carpaccio de palometa marinada, la tempura de peixets i culminar amb un arròs, tot mirant com passa el riu buscant la mar assaborint la rebosteria feta a la casa. I tot en un ambient familiar i amable.

Casa Rius Deltebre