Al nou ministre de Foment

Per . Actualitzat el

Ana Pastor, una política afable i educada segons els que l’han tractat en persona, deixa el Ministeri de Foment per convertir-se en la nova presidenta del Congrés de Diputats gràcies al pacte entre PP i Ciutadans. Pastor surt de l’executiu de Rajoy deixant un regust més aviat amarg a les comarques de Tarragona. S’ha de reconèixer que amb ella el seu ministeri ha tingut una certa sensibilitat per les comarques de Tarragona, fet que s’ha traduït en diverses visites al territori i en la concreció de petits avenços com ara l’inici de la remodelació de l’estació de tren de Tarragona (el pròxim 1 d’agost), la inauguració del primer tram de l’A-27 i el teòric vistiplau al projecte provisional tercer fil ferroviari (tot i que sense data i amb un retard ja important). Aquestes fites, però, són totalment insuficients per a la posada al dia de la demarcació pel que fa a infraestructures. El nou ministre de Foment, Rafael Catalá (exministre de Justícia) continuarà tenint una «patata calenta» amb les comarques de Tarragona, que aviat protagonitzaran una acció contundent per exigir solucions a la maleïda N-340 i que, de mica en mica, s’estan organitzant per dir prou al desgavell ferroviari i energètic que el teixit econòmic pateix des de temps immemorials.