Inaugurat l’espai-teatre de l’antic edifici del Pòsit de pescadors de Tarragona

Per . Actualitzat el

Aquest divendres a la tarda, i en el marc de les festes de la Verge del Carme, més d’un centenar de persones han participat en l’acte d’inauguració de l’espai teatre a l’antic edifici del Pòsit de Pescadors, i que ha comptat amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; Alejandro Fernández, primer tinent d’alcalde de Presidència i Estratègies de Ciutat de l’Ajuntament de Tarragona; i l’arquitecte Xavier Climent.

Des del Port de Tarragona s’ha dut a terme una reforma integral d’aquest antic edifici del Pòsit de Pescadors per a recuperar aquests espais, i per a posar a disposició dels veïns i veïnes una de les icones d’aquest edifici com és l’espai teatre. Ubicat a la primera planta, s’ha recuperat aquest espai configurant-lo com una sala d’actes polivalent, mantenint l’essència de l’antic teatre, amb capacitat per a més d’un centenar de persones. El nou teatre podrà ser escenari d’obres de teatre, actes festius i exposicions.

D’altra banda, la reforma de l’edifici també integra la planta baixa que compta amb un local amb ús per a restaurant, i que obrirà les portes aquest setembre. I a la segona planta, on s’adapten espais d’oficines per a ús de l’APT per l’àrea de gestió Port- Ciutat, i que estaran finalitzats a finals d’enguany.

En el seu discurs, el president del Port de Tarragona ha agraït la presència a les autoritats, i ha explicat com l’any 2011 l’Autoritat Portuària de Tarragona va adquirir aquest edifici amb la voluntat de rehabilitar-lo i recuperar una de les icones del Serrallo. “És un projecte per a tornar a posar en valor aquest espai, en especial el teatre, tan important per als veïns i veïnes del Serrallo”. Josep Andreu ha explicat als assistents que “el teatre s’ha pensat com un espai polivalent com avui es demostra amb l’exposició del fotògraf Pep Escoda”, i que també hi tenen cabuda les arts escèniques, en definitiva, un espai pensat per al Serrallo, però també per la resta de la ciutat i amb una especial sensibilitat al món amateur.

Finalment, Josep Andreu ha agraït el treball de l’equip tècnic de l’Autoritat Portuària de Tarragona, així com també de l’arquitecte del projecte, Xavier Climent.

Els assistents han pogut gaudir de la projecció d’un vídeo, realitzat expressament per a aquest acte, i en el que s’explica la viva història d’un edifici tan significatiu com és l’antic Pòsit de Pescadors. Dues actuacions de la Coral del Serrallo han tancat l’acte.

Portes obertes per a conèixer l’espai teatre

A partir de demà i fins el 31 de juliol, des de les 19 a les 21 hores, s’organitzen jornades de portes obertes a l’espai teatre de l’antic edifici, per tots els qui vulguin conèixer aquest nou espai.

A més, fins el mateix dia 31 de juliol els visitants podran gaudir de l’exposició ‘A propòsit del Pòsit’ del fotògraf Pep Escoda.