Onze joves s’especialitzen en agricultura ecològica a la Casa d’Oficis

El programa recupera el Viver del Riu, a la riba del Francolí, com a zona de conreus

Per . Actualitzat el

Onze joves han començat aquest mes de juliol la formació pràctica en agricultura ecològica en el marc de la Casa d’Oficis que l’Ajuntament de Tarragona està desenvolupant aquest 2016.

Els participants a la Casa d’Oficis van començar al mes d’abril la formació teòrica que té lloc a l’antiga Facultat de Lletres de la URV i aquest juliol han iniciat les jornades pràctiques, remunerades mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, que es desenvolupen al Viver del Riu, un espai a la riba del Francolí que s’està recuperant per a l’agricultura. En aquestes sessions pràctiques es treballen qüestions com la plantació d’hortalisses, la instal·lació d’un sistema de reg automatitzat, el conreu de productes ecològics, la lluita contra les plagues o la familiarització amb un hivernacle.

Tot el producte que es culli des d’ara fins a finals d’any es destinarà a menjadors socials i escoles municipals, que gaudiran de verdura fresca i ecològica gratuïtament.

Des del punt de vista de les oportunitats dels participants, la Casa d’Oficis té com a objectiu final la constitució d’una empresa cooperativa. A tal efecte, es va signar un document de suport previ a la sol·licitud per a la cooperació i coordinació amb la Unió de Pagesos, adreçada a la realització de sessions informatives i/o formatives sobre ocupació i autoocupació dins del sector primari (en general) i en l’àmbit de l’agricultura ecològica (en particular). Els participants també reben formació i suport per part de Tarragona Impulsa.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca ha explicat: “L’agricultura ecològica és un sector econòmic emergent, sotmès a una creixent pressió de la demanda i amb expectatives d’eixamplament. És probable que les oportunitats ocupacionals en aquest àmbit tinguin lloc en el mig termini. D’altra banda, la Casa d’Oficis vetlla pel creixement personal dels participants i els permet adquirir hàbits de treball i capacitat de comunicar-se amb els companys, entre d’altres”.

La Casa d’Oficis és un programa de formació i treball que combina l’aprenentatge teòric amb el treball productiu amb l’objectiu final de millorar l’ocupabilitat de joves en situació d’atur. En aquest cas, la Casa d’Oficis és una iniciativa de la Conselleria d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona que desenvolupa dins del Programa Singulars i compta amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea.