Octavi Bono, nou director general de Turisme de la Generalitat

Des de l’any 1995 treballava com a director al Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Octavi Bono nou director general de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement.  Bono va néixer a Riudoms l’any 1968 i havia estat el gerent  del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre).

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (UNED); Doctorand a l’Escola de Postgrau i Doctorat de la Universitat Rovira i Virgili; Màster en Direcció Pública (ESADE Universitat Ramon Llull) i Diplomat en Turisme – TEAT (CETT). A això cal afegir una àmplia formació especialitzada en el sector turístic i en els seus diferents àmbits.
Des de l’octubre de 1995, ha desenvolupat la seva carrera professional com a director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, definint les estratègies, l’elaboració i el control dels plans d’actuació i els pressupostos. Sota la seva direcció, s’han desenvolupat més de 70 plans estratègics pels municipis turístics de la demarcació de Tarragona, s’ha creat el Costa Daurada Convention Bureau i la marca Terres de l’Ebre, i s’ha reforçat el rol del Parc Científic i Tecnològic de Lleure i Oci per garantir una millor transferència de coneixement al conjunt del sector.

La seva trajectòria professional també ha estat vinculada al món empresarial, sent subdirector d’establiments d’allotjament turístic, tot donant suport a la direcció general.

Ha estat ponent i conferenciant en diverses universitats de Catalunya, a la Universitat Rovira i Virgili (URV), a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a les universitats d’estiu de la URV, UNED i Ramon Llull, entre d’altres. Des de 1996, és membre del Comitè Organitzador del Saló de Internacional de Turisme de Catalunya i ha participat activament en fòrums de planificació de la política turística del país.