‘Mediterràniament’

Per . Actualitzat el

No deixa de sorprendre la capacitat que té Tarragona per crear polèmiques que no existeixen en altres ciutats considerades turístiques de Catalunya i Espanya. La d’aquesta setmana ve per la decisió del govern municipal de prohibir qualsevol actuació musical extraordinària a les guinguetes (xiringuitos) de les platges del municipi, un fet que aixeca malestar entre els empresaris que gestionen els establiments, entre els artistes i músics del territori i, en general, entre una ciutadania acostumada a gaudir de les meravelloses platges de Tarragona en totes les seves possibilitats.

És difícil estar d’acord amb aquest decret municipal, especialment quan parlem d’una ciutat que aspira a convertir-se en referent turístic a Catalunya (i l’oci al voltant de les platges n’és un element cabdal) i sobretot perquè els efectes de la decisió tenen repercussió quan ja ens trobem en plena temporada alta. Les platges bullen de gent fins a altes hores de la matinada i els adjudicataris de les guinguetes es veuen obligats a variar la planificació i viabilitat econòmica dels seus negocis.

Si l’Ajuntament aplica aquestes normes en compliment de la llei de costes, res a dir. Però caldria estudiar amb detall fins a quin punt l’aplicació de la legislació ha de ser tan restrictiva. No pot ser que l’oferta cultural dels ‘xiringuitos’ de Tarragona es limiti a la convencional música ambiental.