Els periodistes castiguen l’apagada informativa de Salut pel brot d’enterovirus

Els premiats amb les petxines daurada i oberta van ser Orensanz i premsa dels Bombers

Per . Actualitzat el

El periodista, dramaturg i escriptor Toni Orensanz (Falset, 1970) ha estat distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-quatrena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, celebrada aquest vespre a les Granotes Terrassa de Tarragona.

D’altra banda, el gabinet de premsa dels Bombers de la Generalitat, “per la disponibilitat a l’hora d’atendre les peticions dels mitjans i la bona gestió del cas de Freginals”, ha estat guardonat amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominades la Cambra de Comerç de Tarragona i la Setmana Medieval de Montblanc.

La Petxina Tancada ha estat pel Departament de Salut de la Generalitat per “l’apagada informativa en el brot d’enterovirus”, superant en nombre de vots als altres candidats: la Fiscalia de Tarragona i Esteve Ortiz, president de la Confraria de pescadors de Tarragona.

La Festa de les Petxines de la Informació, enguany conduïda pels periodistes Quim Pons i Esteve Giralt, és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

També s’ha fet lliurament de la Petxina Daurada, una distinció amb què la junta de la Demarcació vol reconèixer la trajectòria professional d’un periodista. Enguany, de Toni Orensanz, qui a principis de 2016 va publicar el llibre El nazi de Siurana (Ara Llibres), un treball d’investigació periodística en què revela la veritable identitat d’un alpinista belga que va viure a Siurana.

Al marge de l’entrega de premis, la Festa de les Petxines ha organitzat una rifa en què s’han sortejat diferents obsequis, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, Zero Produccions & Festival Imagina’t, el Festival Internacional de Música de Cambrils, la Cooperativa Falset Marçà, el Consell Regulador de la DO Tarragona, Port Aventura, Repsol, NW Reus, Fet a Tarragona i la revista Vèrtex.