Abertis ara vol preservar l’entorn natural del Mèdol

Després de la intervenció agressiva de 2014, Aurora i La Sínia signen un acord de custòdia amb la multinacional

Per . Actualitzat el

La Fundació Abertis, propietària de la finca on es troba la pedrera romana del Mèdol, signa un acord de custòdia amb les entitats socials i ambientals Aurora i La Sínia. L’objectiu es preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l’entorn natural.

Aquesta acció es dur a terme dos anys després que la multinacional que gestiona autopistes enllestís la rehabilitació de l’entorn de la pedrera romana del Mèdol aixecant veus crítiques per l’agressivitat de l’intervenció. La col·locació de miradors, tanques, la manca de barreres acústiques i la destrossa de l’entorn natural de l’agulla del Mèdol va ser les crítiques més exteses.

Ara, després de talar arbres, Abertis sigan aquest acord perquè l’Associació Aurora i La Sínia realitzin un inventari de la població de cargola sanguínia (Erodium sanguis-christi), una herba anual, inclosa en el Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya. A banda, segons informa Aurora, també es proposaran accions concretes per tal de preservar el seu hàbitat, amb la finalitat de garantir la seva conservació.

Les parts estan d’acord en la necessitat de fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir totes les persones i també les generacions futures. Per aquest motiu, la Fundació Abertis i les associacions Aurora i La Sínia han establert un marc de col·laboració per dur a terme una iniciativa de custòdia del territori.

La finca on es troba la pedrera romana està situada al paratge del Clot del Mèdol, al terme municipal de Tarragona, i té una superfície de 1,27 Hectàrees. La pedrera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000.