Salut i turisme

Per . Actualitzat el

És una evidència que la Costa Daurada és un dels principals punts turístics de l’Estat i de Catalunya. I ho és perquè disposa d’elements atractius com les platges, el clima, PortAventura,  i una àmplia oferta cultural i d’oci. Però també perquè parlem d’un territori que aporta seguretat al seu visitant. I en aquest punt, els serveis sanitaris són un element cabdal. Destinacions com Salou, amb una població censada de 30.000 habitants, poden arribar a acollir més de 200.000 persones en dies puntuals del mes d’agost. Els ajuntaments d’aquests municipis turístics fan mans i mànigues per adaptar els seus serveis públics (neteja, recollida d’escombraries, proveïment d’aigua, etc.) a una població flotant que pot arribar a multiplicar per deu la demanda habitual dels residents de tot l’any. I el mateix passa amb els serveis sanitaris, que durant els mesos de més calor també incrementen la seva activitat per l’efecte del turisme. Com a resposta a aquesta major demanda, els proveïdors sanitaris de la zona apliquen un esforç especial d’estiu als serveis de primària (més metges, més infermeres i més personal administratiu). Així, el sistema sanitari col·labora a fer que l’estada dels turistes a casa nostra sigui el més còmode possible. I és que l’accessibilitat a un centre mèdic de qualitat és una de les primeres coses que una família mira abans de decidir la seva destinació per les vacances d’estiu.