Essència, el biospa tarragoní al mig de la natura

El balneari natural de l’Hort de la Sínia inclou banys de fang, sauna i massatges

Per . Actualitzat el

Enmig de la natura, envoltat d’arbres i plantes autòctones, hi haun lloc que ben bé podria acollir follets i fades. Un espai de benestar on els únics sons que es perceben són el broll de l’estany i els piulets dels ocells que fan que el brogit de la civilització sembli estar a hores de viatge. Res més lluny de la realitat, ja que aquest ‘biospa’ està a Tarragona, concretament a l’Hort de la Sínia.

L’espai de benestar Essència segueix la filosofia de la finca agroecològica de no crear un impacte en l’entorn i, per això, està fet a partir d’elements de bioconstrucció que alhora beneficien la salut. Finalista del Premi de Turisme Responsable de Catalunya, la proposta combina el vessant lúdic amb el terapèutic. Un balneari biològic que apel·la al poder medicinal de l’aigua deixant-la que circuli a través de la natura, no encaixada en elements artificials, i que prengui la forma d’un estany amb plantes que el mantenen net o d’un fangar on els visitants s’arrebossen.

Quatre circuits conformen el biospa depenent de l’estació de l’any que es gaudeixi. Uns són els banys de fang que fan més suportables els mesos de calor mentre que el de la sauna natural està indicada per als dies d’hivern, tardor i primavera. En canvi, els altres dos circuits, els banys amb plantes aromàtiques i banys de peus es poden realitzar tot l’any. Les quatre activitats es combinen amb el camí sensorial on rebem l’escalfor solar a través de les pedres i l’espai de relaxació que serveix perquè el nostre organisme processi allò viscut. «És necessària aquesta fase de descans perquè al cos li quedi memòria d’aquesta experiència», explica la responsable d’Essència, la Núria Cosialls, que recomana que cada vegada que vingui la persona faci un dels circuits per no atabalar el cos d’informació. «És un concepte diferent al d’spa urbà perquè respecta el ritme natural del cos i el de les estacions», diu.

En acabar el circuit, després del descans corporal, els visitants poden optar a un massatge a la iurta. Allí, sota les expertes mans de la Núria, desapareixerà la darrera engruna de tensió que pugui quedar al cos i ens tornarà com nous a la nostra suposada societat del benestar. «Molt relaxant. Entres en contacte amb la natura, t’oblides de tot i et concentres a gaudir», admet la Marta Madorran després de fer el circuit de fang.

Les persones que vulguin emular la Marta ho tenen fàcil, només cal que contactin via correu o telefònica amb els responsables d’aquesta experiència i gaudeixin en intimitat dels beneficis terapèutics d’Essència (www.essenciaespaidebenestar.com).