El Festival Internacional de Música arrenca amb un seguiment multitudinari aquest cap de setmana

La música de jazz de Xavi Torres Trio arriba aquest dilluns a l’Auditori Diputació en la segona i darrera setmana del Festival

Per . Actualitzat el

Xavi Torres Trio

Un seguiment massiu dels primers concerts del 16è Festival Internacional de Música ha marcat l’inici d’aquest esdeveniment musical que organitza el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. El concert gratuït del quartet de corda Aupa Quartet va donar el tret de sortida al Festival divendres a la nit a la Part Alta de Tarragona amb una concorreguda i celebrada actuació per part del públic.

L’Auditori Diputació va prendre dissabte i diumenge el relleu com a escenari del Festival amb les actuacions de Carmen Becerra, amb un recital de guitarra, i la soprano Marta Mathéu amb Jordi Soler, al piano, la nit d’aquest diumenge amb unes sensacionals interpretacions llargament aplaudides pel públic assistent.

Aquest dilluns, Jazz a l’Auditori Diputació i més actuacions durant tota la setmana

La música de jazz serà la protagonista amb el concert de Xavi Torres Trio, novament a l’Auditori Diputació, aquest dilluns. El jove pianista tarragoní, Xavi Torres, és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional. Lidera el seu propi grup, Xavi Torres Trio, que recentment ha estat premiat com a “Millor Grup de l’any 2015”. Ha estat guardonat i reconegut internacionalment, sobretot a Holanda on resideix actualment. Torres lidera el seu trio acompanyat pel contrabaixista banyolí Vic Moliner i el bateria reusenc Joan Terol.

L’activitat d’aquesta setmana seguirà a l’Auditori, dimarts dia 5, amb el recital de viola i piano a càrrec de Rivka Golani i Miguel Ángel Dionis i el concert de Kammart Ensemble amb Àlex Sansó com a director, el divendres 8 de juliol. Les dues darreres actuacions a l’Auditori Diputació les oferiran el Valencia art of Brass, el dia 9, i la formació de corda Quartet Casals, el dia 10, que protagonitzarà el concert de cloenda del Festival.

Dins dels espectacles gratuïts i oberts a la ciutat, el dia 7 de juliol, actuarà a la Plaça Santiago Rossinyol (Plaça de les Cols) el grup de folk Roba Estesa. La programació completa i els horaris de les actuacions es poden consultar al lloc web del Festival www.dipta.cat/festivalmusica

Els recitals a l’aire lliure són gratuïts i pels concerts a l’Auditori les entrades són a la venda a un preu simbòlic de cinc euros. Les entrades es poden adquirir a l’Auditori, de dilluns a divendres, de 10 a 20 hores i també una hora abans de cada concert.

En marxa els cursos d’instrument amb solistes internacionals

El Festival ha donat inici, també, als cursos especialitzats i de perfeccionament de diferents instruments. Aquest dilluns acaba el curs de guitarra amb el prestigiós intèrpret i compositor Marco Smaili, i comencen els dedicats a la viola i el violoncel amb Rivka Golani i Cristoforo Pestalozzi, respectivament. Durant el Festival s’imparteixen un total deu cursos especialitzats amb professors i solistes internacionals, destinats al perfeccionament en la interpretació musical adreçats a estudiants d’ensenyaments musicals de Grau Professional, Superior i Postgraduats.