Nova campanya per conscienciar els veïns de Llevant sobre el reciclatge

La iniciativa vol incidir en una millor recollida d’envasos, vidre i paper

Per . Actualitzat el

Aquest dilluns 4 de juliol s’inicia la campanya de comunicació i sensibilització per a la millora de la recollida selectiva dels envasos, vidre, paper i cartró als barris de Llevant de la ciutat. La campanya està coordinada pel Departament de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona i està subvencionada per Ecoembes i Ecovidrio, en el marc dels convenis de col·laboració entre aquestes i l’Agència de Residus de Catalunya. L’empresa Limonium, que va guanyar el concurs, serà l’encarregada d’executar-la.

Amb el nom ‘Projecte de millora de la recollida selectiva dels envasos, vidre, paper i cartró de la zona de Llevant’, la campanya està orientada a millorar els nivells de recollida selectiva d’aquestes fraccions en aquesta zona de la ciutat. Més concretament, els objectius a assolir són els següents:

·         Augmentar la recollida selectiva d’envasos, vidre, paper i cartó.

·         Reduir els impropis dels envasos, vidre, paper i cartró.

·         Visitar el 100% dels habitatges de la zona de Llevant.

·         Informar amb èxit al 75% dels habitants de la zona de Llevant.

La campanya té una durada de dos mesos, juliol i agost, on un equip format per sis educadors/es ambientals visitaran els aproximadament 3.400 habitatges de la zona de Llevant.

Els educadors/es ambientals realitzaran visites porta a porta a tots els domicilis, informaran sobre com s’ha de realitzar la correcta recollida selectiva dels envasos, vidre, paper i cartró i explicaran els beneficis ambientals i econòmics de portar-ho a terme. Durant les visites repartiran un kit de reciclatge per habitatge, un fullet informatiu i un imant per la nevera i aprofitaran per resoldre els possibles dubtes i preguntes de la ciutadania.

Amb la finalitat d’arribar al màxim nombre de llars visitades es realitzaran dues visites per habitatge alternant entre matí i tarda. En cas que no s’hi hagi trobat a ningú es deixarà una nota informativa a la bústia informant el ciutadà de com pot aconseguir el seu kit de reciclatge i la informació corresponent.

La campanya s’emmarca en la iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona d’apropar els beneficis de la recollida selectiva a tota la ciutat. En anys anteriors l’equip d’educadors/es ambientals ja va informar al centre, al nord i als barris de Ponent de Tarragona.