Mor el conegut traumatòleg tarragoní Jordi Recasens i Robert

Prestigiós especialista en cirurgia de la mà, era cap del servei de Traumatologia de la Xarxa de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

El món sanitari de les comarques de Tarragona ha perdut un dels seus referents en l’àmbit de la traumatologia. El doctor Jordi Recasens i Robert ha traspassat aquest divendres a la tarda a Tarragona a la primerenca edat de 60 anys després d’una llarga malaltia.

El treball de Recasens és altament conegut dins de l’àmbit sanitari, sobretot pel seu alt grau d’especialització en tot el referent a la cirurgia de la mà, camp en el qual era considerat una eminència. Fins a la seva malaltia Recasens exercia de Cap de Servei de Traumatologia de la Xarxa de Santa Tecla i al seu torn era coordinador de la Unitat Funcional de Traumatologia de TGN Salut Aliança Estratègica. També va ser president de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT) i director mèdic de l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona. Es va formar en la seva joventut en Joan XXIII, completant el seu aprenentatge a Anglaterra (Manchester). Va treballar també a l’Hospital de la Creu Roja prèviament a la seva incorporació a l’Hospital de Santa Tecla, on va desenvolupar la resta de la seva carrera.

La pèrdua de Recasens ha estat un dur cop per a molts professionals sanitaris de les nostres comarques que durant la seva dilatada carrera havien tingut l’oportunitat de treballar al seu costat. Per sobre de la seva vàlua professional, tots aquells que li coneixien destaquen la seva qualitat humana, generositat i personalitat perfeccionista, ja fos amb els seus projectes personals com ajudant els seus companys i companyes. El doctor Josep Giné, excap del servei de Traumatologia de Santa Tecla, assegura que «es tracta d’una gran pèrdua per a la ciència i per al servei a les persones. Es tractava d’un amic. Una persona sensible, fidel, lleial i molt generosa». En la mateixa linea s’expressa Fernando Vizcarro, president del Col·legi de Metges de Tarragona (COMT), qui assegura que «era un professional excel·lent i una persona espectacular. Mai tenia un ‘no’ quan es tractava d’ajudar i donar consell a qui li demanava. A més era una personsa que es preocupava per la carrera dels altres, d’aquí la seva gran tasca reactivant l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona com a organització real i útil al servei de la formació continuada dels facultatius i facultatives». El doctor Joan Tomás Gebellí, traumatòleg de Santa Tecla, explica que «era el nostre cap però exercia el lideratge com un més de l’equip. Treballava com el que més i per sobre de tot notaves que s’estimava les persones que treballàvem amb ell. En el meu cas, vaig aprendre molt al seu costat i, el fet que més valoro, em va ajudar tot el possible perquè jo pugués desenvolupar la meva carrera professional. Marxa un amic de debò». Recasens deixa un important llegat de coneixement i de metodologia de treball a Tarragona i, especialment, a la Xarxa de Santa Tecla, entitat que, en veu del seu gerent, el doctor Joan Maria Adserà, vol agrair públicament «la seva generositat en l’esforç personal, la seva excel·lent qualitat professional i la seva capacitat innata per aconseguir que tot anés millor».

Fora de l’àmbit professional, Recasens va destacar per la seva alta implicació en la vida social de Tarragona com a militant històric d’ERC i pel seu patriotisme. Des d’aquí ens afegim al dolor de la família de Jordi Recasens. Que descansi en pau.

El seu funeral s’oficiarà a la Parròquia de Sant Pau de Tarragona el diumenge 3 de juliol a les 10.15h.