El moviment de vehicles al Port creix un 38,4% fins al maig

En els cinc primers mesos de l’any ha mogut més de 12,7 milions de tones de mercaderies

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona ha mogut un total de 12,76 milions de tones durant els cinc primers mesos de l’any. Els vehicles, amb un moviment de 70.326 unitats i un creixement del 38,4%; els productes agroalimentaris, superant els 2 milions de tones i amb un increment del 22% són dos dels tràfics que registren un millor comportament durant aquest primer període de l’any.

El transport de contenidors augmenta un 13% en el mes de maig

Durant el mes de maig, el Port de Tarragona ha registrat un moviment de 2,2 milions de tones. El moviment de contenidors augmenta un 13% en el mes de maig respecte maig de 2015, motivat principalment pel creixement de l’exportació de contenidors a destinacions internacionals, els principals països receptors són Israel, Guinea Equatorial, Nigeria i Ghana.
El moviment de productes agroalimentaris avancen a un ritme exponencial. Només durant el mes maig, el Port de Tarragona ha manipulat 456.098 tones d’agroalimentari, i amb un creixement destacat dels cereals que freguen les 420.000 tones i creixen un 144,8% respecte el mes de maig del 2015.

D’altra banda, la terminal especialitzada en moviment de vehicles ha transportat fins a 14.290 unitats durant aquest mes de maig, un 4,6% més que en el maig de l’any anterior.
12,7 milions de tones transportades des de gener fins a maig

Durant els cinc primers mesos de l’any, el Port de Tarragona ha transportat 12,76 milions de tones, un lleuger descens del 4,5% respecte el mateix període de l’any anterior, i motivat principalment per l’aturada tècnica i programada de l’operativa d’una empresa petroquímica de la zona. Tanmateix, es preveu que al llarg de l’any es recuperin els índex de moviment de productes químics i petroquímics, i fins i tot se superen les xifres registrades l’any anterior.

Els cereals i les seves farines (+46%), el tràfic de fruita (+16%), els vehicles (+38,4%), els materials de construcció (+30,5%) i els biocombustibles (+17,8%) són els tràfics que han registrat un major creixement percentual durant els cinc primers mesos de l’any.