Tothom a donar sang a l’Hospital de Santa Tecla

El Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona organitza la primera campanya de donació de sang a l’hospital de la Rambla Vella

Per . Actualitzat el

L’Hospital de Santa Tecla de Tarragona acull avui, de la mà del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la primera campanya de captació de donació de sang que se celebra a les seves instal·lacions de la Rambla Vella. La jornada es dur a terme en un espai habilitat a la sala d’actes de l’Hospital i està especialment adreçada al personal del centre i a la població de referència de l’hospital, que majoritàriament resideix al centre de la capital tarragonina.

Un dels objectius del Banc de Sang i Teixits és convertir els hospitals de la demarcació en «centres solidaris» que ajudin a conscienciar la ciutadania sobre la importància de donar sang al llarg de tot l’any i no només en moments puntuals. El primer on es desenvolupa aquest tipus de campanyes és l’Hospital de Santa Tecla, on avui tothom que vulgui pot fer una donació de sang i col·laborar d’aquesta manera a mantenir les reserves de plaquetes, plasma i hematies a Catalunya. La doctora Virginia Callao, directora del Banc de Sang i Teixits al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, apunta que «cada vegada hem de ser més originals en la confecció i difusió de les campanyes de donació que fem arreu del país. L’objectiu és conscienciar la població perquè consideri el fet de donar sang com a un hàbit i no pas com un fet excepcional». Callao apunta que aquest 2016 les donacions han baixat d’un 7% en el conjunt de Catalunya i, en canvi, el consum de sang als centres sanitaris del país s’està incrementant en un 6%. «És per aquest motiu que des del Banc de Sang i Teixit es farà una campanya especial de sensibilització aquest estiu, que és una època de l’any en què les donacions baixen perquè molta gent fa vacances». La jornada de donació a l’Hospital de Santa Tecla està adreçada, en primera instància, al personal propi del centre, «però també a tot l’entorn poblacional de l’Hospital. Per a nosaltres és molt interessant poder fer una campanya de donació de sang a un centre assistencial que està ben bé al centre de la capital tarragonina», explica la doctora Callao, que afegeix que «volem que s’estengui el lema “Vine a donar sang al teu hospital”». En aquesta línia es faran pòsters informatius en els pròxims dies que es distribuiran pels punts de més afluència de la ciutat i també s’enviaran SMS personalitzats a les persones donants que resideixen dins de l’àmbit d’actuació de l’Hospital de Santa Tecla perquè sàpiguen que el dijous 30, durant tot el dia, poden anar al centre a fer una donació.

En una segona fase, després de l’estiu, es farà una nova campanya de donació al centre de Santa Tecla Llevant, a la Vall de l’Arrabassada, «ja que es tracta d’un punt de la ciutat amb marcat creixement demogràfic i amb un centre de salut important».

Les donacions a l’Hospital de Santa Tecla es fan a la sala d’actes, espai que l’equip professional del Banc de Sang i Teixits adapta per poder rebre i fer les extraccions de sang amb totes les garanties. La doctora Callao recorda que «donar sang només ens pren una mitja hora i, a banda d’aportar la gratificació d’haver fet un acte solidari, inclou la realització d’una analítica sanguínia».