Unes 10.000 persones visiten la XVI Nit de Bruixes d’Altafulla

El públic augmenta fins a un 25% respecte a l’anterior edició en què la mostra va rebre uns 8.000 visitants

Per . Actualitzat el

Nit de les Bruixes d'Altafulla

La XVI Nit de Bruixes d’Altafulla, celebrada el passat divendres i dissabte als carrers de la Vila Closa, ha esdevingut un “èxit total”. Aquesta és la valoració que en fan des de l’Ajuntament, qui s’encarrega de l’organització des de fa cinc anys, sota la coordinació de Diego Spano. El regidor de Turisme, Pere Gomés, ha destacat “l’interès del públic assistent per les xerrades i conferències que hi ha tingut lloc, així com per la qualitat dels paradistes”, i ha afegit: “L’interès per la qualitat també fa que augmenti la quantitat de visitants, tot i que el que busquem sempre és la millora de la qualitat pel que ha convertit la Nit de Bruixes en referent a Catalunya”.

Per la seva banda, Diego Spano, coordinador de la mostra, ha avançat que “el nombre de visitants ha augmentat fins a un 25% respecte a l’anterior edició”, cosa que es tradueix en 10.000 visitants. Spano ha explicat que el fet que Sant Joan fos divendres enguany, podria haver estat també un dels factors que sumés més visitants, ja que va ser el dia més fort de la mostra. No només la valoració és “molt positiva” des de l’organització; els mateixos paradistes han expressat la seva satisfacció, ja que han pogut comprovar ells mateixos les llargues cues que es produïen tant en el carrer dels Oracles com en els corrúpies i els mateixos espectacles que s’hi desenvolupaven. Alguns també han destacat que la seva presència a la fira els ha permès incrementar les seves vendes, i en alguns casos, fins i tot duplicar-les i triplicar-les.

Entre les diferents activitats que es van dur a terme hi havia rituals, cercaviles, tallers infantils, corrúpies, xerrades, espectacles, contacontes, mercat esotèric i artesà, embruixos i judicis.

Tant divendres (Flores en el mar) com dissabte (Mhaler Trio), a les escales de la Placeta, la música i la màgia van amenitzar la Nit de Bruixes durant tota la fira, i a la gespa del Castell, la dansa, de Rosa Negra, va prendre el protagonisme de la mostra. Per tercer any consecutiu i amb la col·laboració d’Altafulla Bloc, es va organitzar el concurs infantil de fotografia (dissabte), adreçat a joves d’entre 5 i 13 anys.

I com no podia ser d’una altra manera, els Gegants d’Altafulla, acompanyats del Gat de Foc, van visitar dissabte la fira amb els seus embruixats balls. La mostra va acabar a la plaça del Pou amb el tradicional ritual de cloenda, enguany acompanyat per centenars de globus.

nit_bruixes1