El PP engrandeix la seva victòria a Espanya. Podemos guanya a Tarragona i Catalunya

El PP assoleix 137 escons mentre que el PSOE evita el ‘sorpasso’ de Podemos. A Tarragona torna a guanyar En Comú Podem però sis formacions es reparteixen novament els sis diputats territorials

Per . Actualitzat el

El 26J ha servit per engrandir la victòria del PP al conjunt d’Espanya, on ha sumat fins a 137 escons (12 més que en les eleccions del 20D) i per desinflar el globus de Podemos, que es queda amb 71 diputats (només dos més que ara fa sis mesos) i per tant no assoleix l’objectiu de superar el PSOE com a segona força estatal. Els socialites han aguantat la pressió de Podemos i finalment han asollit 85 escons, cinc menys que ara fa sis mesos, però suficients per mantenir-se com a primer perseguidor del PP. Ciutadans ha registrat la davallada més important de les eleccions amb una caiguda de 8 diputats en relació amb els comicis de l’any passat (passen de 40 a 32). Pel que fa als partits catalanistes, ERC es queda amb una representació de 9 diputats, mentre que CDC també repeteix la representació de 8 diputats.

RESULTATS A ESPANYA

 

Generals

 

Pel que fa a Catalunya, En Comú Podem torna a guanyar amb 12 diputats, per davant d’ERC (9 diputats). CDC assoleix 8 escons. Els segueixen el PSC-PSOE (7 diputats), el PP (6) i Ciutadans (5).

RESULTATS A CATALUNYA

Catalunya

 

A Tarragona la victòria és de nou per al candidat Fèlix Alonso, d’En Comú Podem, però novament fins a sis formacions es reparteixen els sis escons territorials, tal com va succeir el 20D. Finalment tant CDC com PP i Ciutadans han aconseguit prou suports per mantenir la seva representació territorial i En Comú Podem no ha assolit el segon diputat que li atorgaven algunes enquestes.

RESULTATS A TARRAGONA

 

Tarragona