26 J Dia d’eleccions

La participació a la demarcació baixa 10 punts en comparació als comicis del 20D

Per . Actualitzat el

Uns 560.000 tarragonins i tarragonines trien aquest diumenge els representants territorials del Congrés i el Senat per a la pròxima legislatura. De moment la jornada electoral presenta un índex de participació notablement inferior a la dels de comicis 20D. A les 18 hores, la participació als col·legis electorals de la província se situava, segons el Ministeri d’Interior,  deu punts per sota a la de la mateixa hora de l’hivern passat (44,62% contra el 54,58% del 20D a les sis de la tarda). A Catalunya la participació també cau per sobre del 10% mentre que a Espanya la participació, de moment, també ha caigut en comparació a les darreres eleccions generals.

Els col·legis han tancat a les 20 hores i s’espera que es disposi de resultats definitius a partir de dos quarts d’onze de la nit. Les enquestes pronostiquen un victòria de En Comú Podem a la demarcació i falta per veure si CDC o PP es queden sense representació a la demarcació. Especial incidència pot tenir en el PP el recent escàndol protagonitzat pel català Jorge Fernández Díaz, Ministre d’Interior, després que s’hagi destapat una presumpta utilització dels estaments policials i judicials per anar contra la imatge de rivals polítics de CDC i d’ERC a Catalunya.

La jornada s’està desenvolupant amb normalitat i els candidats territorials al Congrés ja s’han desplaçats als seus col·legis electorals per exercir el dret a vot.

Ferran Bel, candidat de CDC, votant a Tortosa

IMG_20160626_112819

Jordi Roca, candidat del PP, votant a El Catllar