«La Festa Major és l’excusa per fomentar la convivència»

Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla de Mafumet

Per . Actualitzat el

Festa Major Pobla de Mafumet

La Pobla de Mafumet es troba immersa en la celebració de la seva Festa Major d’estiu, en honor a Sant Joan. El programa d’actes inclou una cinquantena d’actes fins aquest pròxim diumenge, 26 de juny. Parlem amb Joan Maria Sardà, l’alcalde del municipi, sobre la festa i l’actualitat de la Pobla.

La Festa Major de Sant Joan ja ha arrencat. Quina valoració fa dels primers actes celebrats?

La valoració és immillorable. Tots els actes han tingut un gran èxit de públic i això, en definitiva, és el que busquem quan preparem el programa de Festa Major. Aquesta celebració és l’excusa per fomentar la convivència, la cohesió social i els moments de lleure en companyia de familiars i amics.

I d’entre els actes no celebrats encara, quin destacaria?

Més que un sol acte, destacaria el conjunt, perquè totes i cadascuna de les propostes estan pensades i seleccionades amb un únic objectiu, que és preparar unes festes familiars. És evident que hi ha actes més arrelats i imprescindibles, com ara la nit del foc, la litúrgia del dia de Sant Joan, la cursa ciclista que arriba ja a la 57a edició, etcètera. I també tenim altres propostes més noves, com pot ser el chill out, però que també arrossega un gran nombre de veïns i veïnes. Amb tot, jo recomanaria a qui pugui estar interessat en la nostra Festa Major, que consulti el programa d’actes complet a la pàgina web municipal.

Les festes de Sant Joan a la Pobla acostumen a tenir un acte amb una cara mediàtica. A qui li toca enguany?

Aquest divendres, coincidint amb la diada de Sant Joan, el Casal Cultural acollirà la representació de l’obra El florido pensil, amb actrius tan conegudes com Lloll Bertran, Mireia Portas, Roser Batalla, Isabel Rocatti i Victòria Pagès. Encara ens queden algunes entrades a la venda, així que animo tothom qui vulgui veure aquestes conegudes actrius que compri la seva entrada.

A la Pobla no paren i quan estan celebrant la Festa Major, ja tenen en l’horitzó les festes d’estiu. Què hi podrem trobar?

Encara estem acabant de tancar la programació, però no hi faltaran els actes clàssics i tradicionals d’aquestes festes, com són la Festa del Romesco, la Paella Popular, la Festa del Playback, el Duatló o la desfilada de moda infantil. Sense aquests actes no s’entendrien les festes d‘estiu a la Pobla. I després les completem amb activitats com el cinema a la fresca, competicions esportives, propostes musicals, activitats solidàries o el concert familiar del 6 d’agost amb els SP3, en celebració del 25è aniversari del Club Súper 3, entre altres propostes. Tot plegat, com sempre, té l’objectiu de fomentar la convivència i la cohesió social.

Tanta festa no afecta el ritme de treball de l’Ajuntament?

Ni de bon tros. Les festes són actes per a la gent, i entre ells els treballadors de l’Ajuntament i els membres del consistori, però això no ens distreu de l’objectiu que com a equip de govern tenim, que no és altre que l’atenció a les persones, és a dir, vetllem per la qualitat de vida i per les necessitats dels pobletans i les pobletanes. En aquest sentit, seguim el full de ruta previst i anem complint els objectius prefixats en matèria d’educació, de foment de l’ocupació, d’equipaments públics, etcètera.

Com es concreten aquests objectius?

En l’àmbit educatiu, fomentem els cursos formatius per a adults, destinats a la inserció laboral; i pel que fa sobretot als infants i joves, mantenim la nostra aposta amb els ajuts a l’estudi, que enguany han assolit una dotació rècord de més de 275.000 euros. D’altra banda, hem creat un programa d’ajudes per a la instal·lació d’ascensors o plataformes/cadires elevadores als domicilis, amb la finalitat de reduir les barreres arquitectòniques. També estem treballant en la creació del vial que connectarà el poble amb la refineria i perllongarem el carrer Mina de Madró per crear un vial des de la variant fins a la zona de les moreres. I seguim apostant per l’obra pública per millorar els espais comuns del poble. I en l’àmbit ocupacional, fem tot el que està a les nostres mans dintre de les possibilitats d’un ajuntament petit com el nostre. Per exemple, ampliant el polígon industrial del municipi. L’objectiu final és el de sempre: garantir el benestar i la qualitat de vida a la Pobla.

La Pobla serà seu dels Jocs Mediterranis en la modalitat de futbol. Ja ho tenen tot a punt?

Encara falta un any per a l’inici dels Jocs i tenim pendent realitzar algunes actuacions de millora als equipaments esportius municipals, però estem dintre dels terminis previstos. En tot cas, els Jocs ens fan molta il·lusió com a municipi, perquè som un poble petit i tindrem l’oportunitat de ser part activa d’un esdeveniment de repercussió internacional. És un projecte inclusiu amb el territori, perquè engloba tota l’àrea metropolitana de Tarragona, i crec que és una ocasió única perquè tots en gaudim plegats.