Comencen les obres de fonamentació, estructura i coberta del Palau d’Esports

Aquesta primera fase dels treballs de construcció té un termini d’execució de sis mesos

Per . Actualitzat el

Les obres de construcció del Palau d’Esports de Tarragona 2017 ja han començat. La Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Agrupación Guinovart Obras y Servicios Hispania y Obrascón Huarte Lain ha iniciat les obres referents al projecte d’obra civil, adjudicat el passat 31 de maig per un import de 3.591.932,20 euros (sense IVA) i amb un termini d’execució de 6 mesos.
El coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor, s’ha mostrat satisfet per l’inici de les obres i el compliment dels terminis previstos, així com per «la professionalitat de les empreses adjudicatàries en el compliment de previsions i cronograma establerts. De la mateixa manera volem agrair al Govern de Catalunya el seu compromís i suport incondicional i pressupostari que garanteix un equipament esportiu estratègic per Tarragona 2017 i un llegat per les futures generacions de tot el territori. Seguim treballant per organitzar els millors Jocs Mediterranis de la història».
Cal recordar que el passat 28 d’abril, Infraestructures.cat va donar el vistiplau a l’inici de les actuacions per licitar, per tràmit d’urgència, la construcció del Palau d’Esports. Amb un import màxim de licitació de 14,7 milions d’euros (IVA inclòs), l’obra s’estructura en tres projectes: obra civil, arquitectura i instal·lacions. El projecte d’obra civil, iniciat avui, inclou tres capítol principals: fonamentació, estructura i coberta del pavelló. El Palau d’Esports, ubicat a la futura Anella Mediterrània de Tarragona 2017, serà un dels grans llegats dels Jocs, un equipament amb capacitat per a 5.000 espectadors.