«A Convergència tenim una fixació en la creació de nous llocs de treball»

Ferran Bel, candidat de CDC per Tarragona, confia a millorar els resultats de la formació de les eleccions del 20D

Per . Actualitzat el

Ferran Bel, alcalde de Tortosa, és el cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per la circumscripció de Tarragona per a les eleccions d’aquest 26 de juny al Congrés de Diputats. El rebem a la nostra redacció de Tarragona per comentar amb ell els comicis i les perspectives de la seva formació.

Quines perspectives té CDC per a la cita d’aquest diumenge?

Intentarem millorar els resultats de les eleccions del 20D, sobretot en el percentatge de vots. Aspirem a consolidar la nostra aposta centralista i seriosa i volem que els nostres diputats i senadors siguin decisius durant la pròxima legislatura.

I creu que és viable ser decisius des de CDC en els pròxims quatre anys a Espanya?

I tant. En l’aritmètica anterior, a l’hora de configurar un govern, nosaltres ja érem decicius. I ara això tornarà a passar perquè els resultats a nivell d’Espanya seran similars. La representació de CDC al Congrés pot ser clau tant en la investidura del president com en les posteriors tramitacions parlamentàries que es vulguin tirar endavant.

La celebració del referèndum a Catalunya és condició innegociable perquè CDC doni suport a un nou president?

Sí. Per nosaltres el dret a decidir dels catalans i catalanes és una línia vermella, molt marcada i gruixuda. No com per a altres formacions que passen de vermell a morat i de línia contínua a discontínua.

Per a CDC, el dret a decidir dels catalanes i catalanes és una línia vermella, molt marcada i gruixuda

Estan fent una campanya molt allunyada d’ERC…

Són dos propostes que coincideixen en alguns aspectes, com ara en el full de ruta per crear estructures d’Estat, però que en d’altres són totalment diferents. Nosaltres tenim una fixació en la creació de llocs de treball i per això hem de potenciar l’activitat econòmica. Una part important del nostre programa va en aquesta línia. A Tarragona tenim com a prioritats la millora de les infraestructures viàries i ferroviàries, que pateix la manca d’inversió de l’Estat dels darrers anys. Posar fi als dèficits històrics de les línies de tren, l’N-340 i l’A-27 és prioritari i amb una bona representació de CDC al Congrés podem aconseguir-ho, així com desbloquejar d’una vegada el Corredor Mediterrani. Altres formacions, com Podemos, diuen una cosa aquí a Catalunya i en canvi a Espanya defensen el Corredor Central com a prioritat.

Algunes enquestes diuen que CDC es podria quedar sense representació. Li passa pel cap no anar a Madrid?

No. Les enquestes diuen que nosaltres ens disputem la representació de Tarragona amb En Comú Podem. La gent ha de ser conscient de quin vot serà més útil per als interessos del territori.