El 30 de juny, tothom a donar sang a l’Hospital de Santa Tecla

El Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona organitza la primera campanya de donació de sang a l’hospital de la Rambla Vella

Per . Actualitzat el

Banc de Sang i Teixits

L’Hospital de Santa Tecla de Tarragona acollirà el pròxim dijous 30 de juny, de la mà del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la primera campanya de captació de donació de sang que se celebra a les seves instal·lacions de la Rambla Vella. La jornada es durà a terme en un espai habilitat a la sala d’actes de l’Hospital i està especialment adreçada al personal del centre i a la població de referència de l’hospital, que majoritàriament resideix al centre de la capital tarragonina.

Un dels objectius del Banc de Sang i Teixits és convertir els hospitals de la demarcació en «centres solidaris» que ajudin a conscienciar la ciutadania sobre la importància de donar sang al llarg de tot l’any i no només en moments puntuals. El primer on es desenvoluparà aquest tipus de campanyes és l’Hospital de Santa Tecla, on el pròxim dia 30 de juny tothom que vulgui podrà fer una donació de sang i col·laborar d’aquesta manera a mantenir les reserves de plaquetes, plasma i hematies a Catalunya. La doctora Virginia Callao, directora del Banc de Sang i Teixits al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, apunta que «cada vegada hem de ser més originals en la confecció i difusió de les campanyes de donació que fem arreu del país. L’objectiu és conscienciar la població perquè consideri el fet de donar sang com a un hàbit i no pas com un fet excepcional». Callao apunta que aquest 2016 les donacions han baixat d’un 7% en el conjunt de Catalunya i, en canvi, el consum de sang als centres sanitaris del país s’està incrementant en un 6%. «És per aquest motiu que des del Banc de Sang i Teixit es farà una campanya especial de sensibilització aquest estiu, que és una època de l’any en què les donacions baixen perquè molta gent fa vacances». La jornada de donació a l’Hospital de Santa Tecla està adreçada, en primera instància, al personal propi del centre, «però també a tot l’entorn poblacional de l’Hospital. Per a nosaltres és molt interessant poder fer una campanya de donació de sang a un centre assistencial que està ben bé al centre de la capital tarragonina», explica la doctora Callao, que afegeix que «volem que s’estengui el lema “Vine a donar sang al teu hospital”». En aquesta línia es faran pòsters informatius en els pròxims dies que es distribuiran pels punts de més afluència de la ciutat i també s’enviaran SMS personalitzats a les persones donants que resideixen dins de l’àmbit d’actuació de l’Hospital de Santa Tecla perquè sàpiguen que el dijous 30, durant tot el dia, poden anar al centre a fer una donació.

En una segona fase, després de l’estiu, es farà una nova campanya de donació al centre de Santa Tecla Llevant, a la Vall de l’Arrabassada, «ja que es tracta d’un punt de la ciutat amb marcat creixement demogràfic i amb un centre de salut important».

Les donacions a l’Hospital de Santa Tecla es faran a la sala d’actes, espai que l’equip professional del Banc de Sang i Teixits adaptarà per poder rebre i fer les extraccions de sang amb totes les garanties. La doctora Callao recorda que «donar sang només ens pren una mitja hora i, a banda d’aportar la gratificació d’haver fet un acte solidari, inclou la realització d’una analítica sanguínia».