Bones perspectives per al turisme

Els establiments turístics de Salou, Cambrils i la Pineda han invertit més de 100 MEUR en manteniment i millores en els dos darrers anys

Per . Actualitzat el

Representants del teixit turístic de la Costa Daurada, el passat dimarts a Cambrils.

Els representants del sector turístic de la Costa Daurada mostren la seva confiança que les dades de visitants d’aquest estiu superin les de l’any passat. Les previsions d’ocupació són millors, tal com indiquen les associacions d’hotels, càmpings i apartaments turístics de la Costa Daurada, que al mateix temps volen mantenir una actitud prudent.

Respecte a les places hoteleres, s’observa un increment d’aquells mercats que acostumen a comprar amb més antelació com són el britànic, l’irlandès i el belga, segons explica Xavier Roig, president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, qui afegeix que «tenim un lleuger increment de percentatge de pernoctacions sobre els establiments oberts respecte a l’any passat. Hem passat del 44,3% al 46,7%. Encara que en tot moment hem de tenir en compte que només hi ha un 40% dels establiments oberts».

Pel que fa als apartaments, Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, diu que «es preveu que la temporada alta –de mitjan mes de juny a primers de setembre–, sigui positiva i les ocupacions siguin lleugerament superiors a les de 2015». Pel que fa els càmpings, Berta Cabré, presidenta de l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre assenyala que «s’espera que continuï la recuperació ​del mercat nacional, que ja des del 2013 guanya pes». També es preveu un manteniment dels mercats internacionals, principalment el francès i l’holandès. Dos factors que tindran especial importància a la zona són la recuperació del mercat nacional, gràcies a la remuntada econòmica, i l’existent inestabilitat de països competidors d’Espanya, com són Turquia, Tunísia i Egipte. Aquest darrer factor fa que els mercats francès i britànic se centrin més en la Costa Daurada.

Inversions

En els últims dos anys, els establiments turístics de Salou, Cambrils i Vila-seca la Pineda han invertit més de 100 milions d’euros a mantenir i millorar els estàndards de qualitat d’hotels, apartaments i càmpings. Així, en els darrers dos anys, a tots els hotels de l’Associació Hotelera –86 en total– i dels quals 59 pertanyen a Salou s’han dut a terme inversions per import de 35 milions d’euros aquest 2016, i de 30 milions a l’exercici de 2015. Per la seva part el cost de les inversions per part dels 55 càmpings que formen part de l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre s’ha situat als voltants dels 15 milions d’euros que serviran, principalment, per renovar i actualitzar les instal·lacions en partides com els sanitaris, les piscines, els parcs infantils o els restaurants.

Així mateix, un dels punts que es reivindica des del sector de l’allotjament turístic (FEHT) és la demanda d’un compromís per part de les administracions per a l’estudi de les possibilitats de renovació de l’urbanisme de Salou.