Millorar la informació que faciliten les empreses en casos d’accidents

Aquest és l’acord que han arribat la Generalitat i l’AEQT durant la reunió de la Comissió de Seguiment

Per . Actualitzat el

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han acordat aquest dimarts ampliar el format dels comunicats que les empreses aporten a l’Administració en casos d’incidents per poder millorar la qualitat de la informació que després es transmet als ciutadans.

També ha quedat aprovat formalment el procediment d’actuació en episodis d’olors a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès, a partir de les trucades que es reben a través del telèfon d’emergències 112. En funció de la seva incidència, es qualificaran els incidents de rellevants o de no rellevants i s’investigarà el seu origen, bé sigui de la gran indústria, urbà, agrícola o dubtós. El procediment estableix les actuacions que han d’efectuar les administracions i els Parcs Químics de Seguretat i els tècnics de les empreses de l’AEQT.

Acord vigent des del 2005

Totes aquestes decisions s’han pres en el marc de la reunió anual de la Comissió de Seguiment de l’acord voluntari entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’AEQT, principal entitat representativa de la indústria química al Camp de Tarragona. L’acord, vigent des de l’any 2005 i ratificat i ampliat l’any 2012, promou la millora en el comportament ambiental de les activitats del sector a través de l’aplicació progressiva de les millors tècniques disponibles i la reducció del seu impacte ambiental.

D’aquesta manera, s’estableixen els criteris de sistematització per al seguiment de les emissions fugitives; la reducció de la contaminació del medi marí; l’augment de l’aprofitament energètic; la reducció de la contaminació acústica i lumínica; i la millora de la comunicació entre les empreses i les administracions actuants quan es produeixen situacions anormals de funcionament de les activitats.

La directora general de Qualitat Ambiental, Mercè Rius, que ha assistit a la reunió, s’ha mostrat satisfeta amb les millores acordades, que contemplen, a més, les accions que s’han de desenvolupar en matèria de residus; aigües; aire; millors tecnologies disponibles; i contaminació acústica i lumínica, per al període 2016-2017.