«Som gent seriosa i no depenem de les seus centrals dels partits a Madrid»

Ferran Bel, cap de llista al Congrés per CDC

Per . Actualitzat el

Creu que la gent està farta de la política?

Crec que la política és necessària. La bona. La que està pendent de solucionar els problemes socials. La crisi ha posat en qüestió tota la classe política, però he de reivindicar el paper de la bona política com la que defensa els interessos de la ciutadania per damunt de tot. La gent està cansada de promeses incomplertes i que, com ha succeït ara, uns partits estatals ens portin de nou a eleccions perquè no són capaces de posar per damunt els interessos generals als de partit.

Per què l’hauria de votar?

Perquè Convergència som un partit de gent seriosa, compromesa amb l’anhel de llibertat del poble de Catalunya i que té el país i els seus ciutadans com a objectiu fonamental. Nosaltres no depenem de les seus centrals dels partits a Madrid. El que sí que sabem és que des de Madrid es decideixen moltes polítiques que afecten Catalunya i si no disposem d’una gran força, moltes necessitats de Catalunya les decidiran partits que no tenen gens d’interès perquè Catalunya avanci.

Quina és la seva prioritat per aquests quatre anys?

Convergència treballarà per reduir els incompliments i els greuges històrics de l’estat espanyol envers Catalunya. Volem treballar a Madrid mentre articulem les estructures necessàries per disposar d’un estat propi. Mentre això no arribi, serem els garants dels interessos de tots els catalans. Volem posar fi al drama de l’N-340; fer viable que el preu de l’energia de les nostres indústries no sigui un 30% més car del que es paga a la majoria de països europeus; més transferències per a beques universitàries, més diners per la lluita contra l’atur….

Independentment dels resultats, a què es compromet si surt escollit?

A reclamar tot allò que creiem que Catalunya mereix: en infraestructures, en serveis socials, en transferències econòmiques… En tot allò que creiem que són drets dels catalans i que ens són negats sistemàticament per part dels governs espanyols.

Afectaran aquests comicis el procés català?

Podrien servir per demostrar que l’estat espanyol és més democràtic del que ha exhibit fins ara a l’hora de donar veu a la ciutadania catalana perquè decideixi el seu futur en llibertat. Si no governa el PP, cosa que esperem, i el nou govern accepta un referèndum vinculant, el procés pot avançar ràpidament. Depenem de la voluntat democràtica del nou govern, però seria una oportunitat històrica perquè Espanya demostrés al món el seu nivell de qualitat democràtica.

Quins resultats espera obtenir?

CDC espera ser decisiva en el nou Govern. Si tenim molta força, podem ser determinants perquè a l’Estat acceptin aquest referèndum. Si no és així, seguirem suportant que des de Madrid es prenguin decisions que no beneficien el conjunt de la gent de Catalunya. Això és el que ens juguem el 26 de juny.