«Si el vot progressista es reparteix en opcions minoritàries guanyarà el PP»

Joan Ruíz, cap de llista al Congrés per PSC

Per . Actualitzat el

Joan Ruiz PSC

Creu que la gent està farta de la política?

La gent està farta de la mala política, de les falses expectatives i d’aquells que basen el seus discursos en expectatives impossibles d’assolir. Per contra, estic convençut que no estan farts d’una sanitat o d’una educació públiques de qualitat, d’un bon sistema de pensions, de la llei de dependència o dels drets socials que hem anat conquerint entre tots. Això també és política i aquest és l’ADN ideològic dels socialistes, el que ens dóna raó de ser i el que ens impulsa.

Per què l’hauria de votar?

No demano el vot per a mi mateix, sinó per a un projecte. La majoria de les persones que estan llegint aquestes línies volen un canvi i posar fi al que representen els darrers anys del PP. Només podem aconseguir-ho votant socialista. Aquells que prometen la revolució per l’endemà ja vàrem veure que van fer quan va arribar l’hora de la veritat: votar “no” juntament amb els diputats del PP per bloquejar el Govern del canvi liderat per Pedro Sánchez.

Quina és la seva prioritat per aquests quatre anys?

N’hi ha moltes però és evident que un element essencial serà lluitar contra l’increment de la pobresa i de les desigualtats. Per això ens comprometem a impulsar una renda mínima de 426€ mensuals per a aquelles persones aturades que ja no tenen cap ingrés. Pensi que només a les comarques tarragonines hi ha 15.000 famílies que tenen a tots els seus membres a l’atur, a tots!, i que ja no cobren cap subsidi o prestació. Volem eradicar la pobresa aquesta propera legislatura.

A què es compromet si surt escollit?

A treballar pels tarragonins i les tarragonines. Un altre poderós argument per votar socialista és que som els únics que, en la pràctica, a l’hora de governar, hem apostat per Tarragona. Cal tenir present una dada: amb el Govern del PP Tarragona ha perdut, de mitjana, 186 milions d’euros anuals en inversions que teníem amb Govern socialista. 186 milions! El Govern socialista tornarà a apostar i invertir en Tarragona i en els JJMM 2017.

Afectaran aquests comicis al procés català?

Crec que el que es coneix com «el procés» té més problemes per les seves pròpies contradiccions internes que pel resultat d’aquestes eleccions. Només cal tenir present que l’actual Govern de la Generalitat ha estat incapaç d’aprovar els pressupostos d’enguany. Dit això és també evident que hi ha un problema en la relació Catalunya-Espanya que nosaltres abordarem reformant la Constitució en clau federal.

Quins resultats espera obtenir?

Vull que Tarragona sigui decisiva a favor del canvi. Ja ho ha estat diverses ocasions, com ara en els resultats de 2008. Si tots els tarragonins progressistes anem a votar i ho fem per la candidatura del PSC les hores de Rajoy a la Moncloa estan contades. Ara bé, si ens quedem a casa o bé dividim el vot del canvi en opcions minoritàries podem trobar-nos amb quatre anys més de PP al poder.