«Nosaltres sí que ens preocupem dels problemes reals de la ciutadania»

Sergio del Campo, cap de llista al Congrés per Ciutadans

Per . Actualitzat el

Creu que la gent està farta de la política?

Després de quatre convocatòries electorals en menys de dos anys, es percep un cert esgotament dels ciutadans. Aquestes últimes eleccions podien haver-se evitat si PSOE i PP haguessin mirat més pels interessos generals que no pas pels del seu partit o per les cadires. Ciutadans ha treballat molt durament durant aquesta curta legislatura per arribar a acords que haguessin engegat un govern constitucionalista i reformista. No obstant això, aquestes noves eleccions són una altra oportunitat per estar prop de la gent, explicar millor el nostre programa i arribar a aquests acords.

Per què l’hauria de votar?

En aquestes eleccions ens trobem davant un desafiament i tenim tres opcions: l’opció de l’immobilisme, que està representada pels vells partits com PP i PSOE; l’opció d’un canvi a pitjor representat per Podemos i partits independentistes, que amb les seves polítiques econòmiques i rupturistes deixarien tots els catalans i espanyols fora de la Unió Europea i les seves ajudes; o l’opció del canvi a millor que representa Ciutadans per reconduir la situació política de Catalunya i dur a terme les reformes estructurals que Espanya necessita.

Quina és la seva prioritat per aquests quatre anys?

Els pilars bàsics del programa de Ciutadans són la unió de tots els espanyols, la recuperació de la classe mitjana, treballadora i autònoms que han sofert el pes de la crisi a través de la creació del contracte estable indefinit, el complement salarial garantit i un sistema de bonificació per premiar les empreses que no abusin de l’acomiadament. I la regeneració democràtica a través de primàries, l’eliminació d’imputats de les llistes, dels aforaments i els «xiringuitos»polítics; i la separació efectiva de poders i una justícia que no estigui controlada pels governs.

A què es compromet si surt escollit?

La província reparteix sis diputats, per tant, amb independència del color polític de cadascun dels nostres partits, quan es tracti de defensar els interessos de Tarragona i portar les inversions que la província es mereix, especialment en matèria d’infraestructures, tots els diputats hem de fer un front comú.

Afectaran aquests comicis al procés català?

La ciutadania ja es va pronunciar a les eleccions autonòmiques del passat mes de setembre. Hem de deixar de banda el monotema obsolet i començar a preocupar-nos pels problemes reals dels ciutadans. El CIS revela que la principal preocupació dels espanyols és la corrupció i l’atur, entre d’altres. Ciutadans ha presentat més iniciatives des de l’oposició al Parlament que el mateix Govern, que no ha presentat ni un sol projecte de Llei, i ha demostrat així que anteposa els interessos generals dels ciutadans als del propi partit.

Quins resultats espera obtenir?

Millorar els resultats del 20D i, si és possible, aconseguir un segon escó a Tarragona perquè C’s tingui el pes polític suficient a Madrid per formar un govern constitucionalista i reformista.