«Cada vegada més persones se sumen al sobiranisme de Catalunya»

Jordi Salvador, cap de llista al Congrés ERC

Per . Actualitzat el

Creu que la gent està farta de la política?

Crec que ho poden estar perquè hi ha hagut partits polítics que han demostrat males pràctiques. Els valors que transmetem des d’ERC són la veritat, l’honestedat, l’anar de cara i ser fidels a allò que diem amb els fets al Congrés i al Senat. ERC és un partit amb més de 85 anys d’història i les seves sigles no estan tacades per la corrupció. És un honor participar en aquest projecte.

Per què l’hauria de votar?

Per què no hi ha més, si un és radicalment republicà, d’esquerres, creu en la sobirania del poble de Catalunya i vol un grup parlamentari que sumi els seus vots per una legislació i un govern progressista i fer-ho des d’un grup parlamentari que només és fidel a la sobirania popular del seu poble i als interessos de les classes treballadores (assalaria, aturats, exclosos, autònoms, petita i mitjana empresa, etc.) només té una opció, i aquesta és ERC.

Quina és la seva prioritat per aquests quatre anys?

La defensa de Catalunya com a nació sobirana, la defensa dels interessos del territori i de la seva gent i, tot plegat, des de la solidaritat fraternal. Concretant: eradicar l’austericidi de les retallades en sanitat, educació, dependència…; pla de xoc contra l’atur; derogació de les reformes laborals i pujada del salari mínim i dels salaris en general, i les condicions de vida de la gent; recuperació de drets dels empleats públics, aturar privatitzacions; defensar la nostra indústria; denunciar i posar fi a la vergonya de sistema de ferrocarril que ens han deixat a Catalunya PP i PSOE, etc.

A què es compromet si surt escollit?

A continuar defensant el procés constituent engegat a Catalunya, defensar-lo i alhora sumar forces amb les esquerres dels altres pobles de l’estat i, mentrestant, legislar en favor de les classes treballadores!

Afectaran aquests comicis al procés català?

Cada vegada més persones se sumen al sobiranisme. Estem treballant en el procés i fa cinc mesos encara no teníem govern. Tenim un govern independentista i estem treballant amb el full de ruta segons el que teníem previst.

Quins resultats espera obtenir?

Penso que serem l’opció més votada.