Neix la projecte de participació ciutadana Cívic Tàrraco

Es tracta d’una xarxa social per a que els ciutadans proposin millores en tres espais patrimonials

Per . Actualitzat el

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han impulsat un innovador projecte pilot que durant quinze dies –fins el 25 de juny- s’obrirà a la ciutadania per tal que tothom pugui valorar i debatre sobre la gestió del patrmoni, i així generar un mapa d’idees al voltant de tres projectes com són el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers (circ) i el pla director de l’espai del Circ Romà.

El projecte Cívic Tàrraco neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana afegint als mecanismes clàssics de reunions i entrevistes nous elements digitals i tecnològics i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent.

El procés participatiu s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer de forma presencial, amb entrevistes i impulsant grups de deliberació i un segon que es desenvoluparà a través de mitjans digitals, d’un espai virtual de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes; que funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada i moderada en què s’obren diferents espais de debat i participació al voltant de preguntes que es van formulant. Es pot participar a Messagenes previ registre (http://www.messagenes.com/newscenter/participacio) i també al punt de participació ubicat a l’Antic Ajuntament, amb l’ajut dels ‘reporters cívics’.

El mapa d’idees serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l’anàlisi del mapa. Des de l’Ajuntament s’ha optat per aquest procés ja que Tarragona és una ciutat que viu i conviu amb un patrimoni històric integrat en el seu espai urbà, una ciutat amb història viva i amb ciutadans que la trepitgen dia a dia.

Més informació i inici de la participació al web de Patrimoni.