Setmana de Selectivitat

Un total de 2.942 alumnes han estat cridats a fer les proves d’accés a la universitat a les nostres comarques

Per . Actualitzat el

Selectivitat 2016

El primer dia de les proves de selectivitat s’ha desenvolupat amb total normalitat a les comaques de Tarragona. Dels 2.942 alumnes que estaven cridats a fer les proves, 871 són del Tarragonès i 254 del Baix Penedès. Enguany, des de la coordinadora de les proves s’ha posat èmfasi a evitar que els alumnes facin ús de les noves tecnologies per copiar.

El coordinador per les comarques de Tarragona, el professor Antonio M. García, ha explicat que estan amatents a l’ús d’auriculars sense fil, rellotges i bolígrafs amb connexió wi-fi o ulleres amb petits auriculars incorporats. «En alguns casos són indetectables i els alumnes troben la manera d’utilitzar Internet», explica el coordinador. Per aquest motiu, el dimarts es van fer proves amb detectors de xarxes wi-fi i bluetooth a Barcelona  i dijous es faran a les seus territorials.

Un altre tema de debat és el futur de la selectivitat. Antonio M. García ha dit que la intenció del Govern de la Generalitat és que el 2017 encara es dugui a terme però que l’aplicació o no de la Llei Wert dependrà també del resultat de les pròximes eleccions i del futur del Parlament català. Amb tot, des de la coordinadora apunten que «si ens obliguen a fer la revàlida, ens intentaríem apropar el màxim al que ara tenim».

Pel que fa a les proves, els nervis estaven a flor de pell el primer matí. El coordinador explica com a anècdota que alguns alumnes no eren ni capaços de trobar l’aula on s’havien d’exeminar tot i que hi havia uns plafons indicatius on s’indicava el lloc d’examen depenent del cognom de cadascú.

El professorat també ha admès certes dosis de nerviosisme perquè tot estigués a lloc, els exàmens arribessin correctament i no sorguissin «males notícies».

Al final, però, les notícies no han estat negatives, tot i l’increment d’alumnes (un 3% més que l’any anterior) i els 16 tribunals d’arreu de la província que estan en funcionament durant aquests tres dies de proves.