Nit de festival amb triple concert al 7è Mirallsonor

Pantaleó, Peter Loveday i The Underscore Orkestra són els grups que actuaran

Per . Actualitzat el

El Festival Mirallsonor torna a Tarragona amb nous descobriments, per 7è any consecutiu. A més de portar a Tarragona novetats i propostes originals de qualitat, desde Brave coast aposten per els descobriments; aquelles propostes més noves, amb una bona projecció, que aterrissen a la ciutat per primera vegada, aquest és el cas de Pantaleó, que presenten el seu disc de debut Reina Victòria.

Programació i informació dels artistes • VII Edició Mirallsonor a Tarragona

Entrades ja disponibles per només 4€ a Entradium.com

THE UNDERSCORE ORKESTRA Portland (EUA) • 17/06 Espai Jove La Palmera 20.00h. #petitstafaners Entrada lliure!

Enguany el mirallsonor incorpora #petitstafaners, amb espectacles també per a públic familiar. Aquest és el cas de The Underscore Orkestra, la magnífica banda de Portland (EUA) que practica el so balcànic de l’Europa de l’Est. Han publicat ja sis discos i durant els últims vuit anys han girat pels Estats Units, Canadà, Europa, Austràlia, Nova Zelanda i l’Amèrica Central. Són una barreja molt especial entre el gypsy rock poderós dels DeVotchKa i els Gogol Bordello. Tenen un so molt ètnic com els primers, i tot i que toquen ràpid, no arriben al nivell punk maníac dels segons. La frase “moure els peus” però, és també del tot vàlida amb ells, ja que tan en les seves peces originals com en les tradicionals tenen una manera de fer que empeny la gent a moure’s.

Fancy Pants | The Underscore Orkestra

PETER LOVEDAY (Australia) • 17/06 Espai Jove La Palmera 21.45h. 4€/5€ (inclou les actuacions de Peter Loveday i Pantaleó)

Peter Loveday és un cantautor australià, amb un gust especial pel pop existencial i amb lletres que reflexen parts boniques i altres de més cruels de la vida. El músic inicia la seva carrera amb The Supports a Brisbane (Australia). La banda es separa després d’una inoblidable gira pel Nord de Queensland en un autobús de dos pisos juntament amb els The Go-Betweens. Aleshores, Peter decideix formar Birds of Tin fent de teloners de compatriotes seus com The Birthday Party (Nick Cave) i The Laughing Clowns (Ed Kuepper). Després, en Peter viatge fins a Londres on crea Tiny Town, grup amb el qual gravarà tres singles i un llarga durada. El 2013 publica el seu 6è disc anomenat “Roadside Ballads” amb unes pesentacions executades de forma magistral. Actualment a Catalunya compta amb la complicitat de Gerard Cadevall i, en col.laboració, estan aconseguint nombroses actuacions arreu del país.

Peter Loveday en directe

PANTALEÓ • 17/06 Espai Jove La Palmera 22.30h. 4€/5€ (inclou les actuacions de Peter Loveday i Pantaleó)

El gran èxit de crítica i la creixent admiració d’un públic fidel que aumenta en nombre dia rere dia, precedeix l’inici de la gira de Pantaleó. Els egarencs, porten als escenaris la gran col·lecció de cançons amb aires de classics instantanis que formen el seu primer treball discogràfic, Reina Victòria.

Pantaleó portarà les seves cançons arreu per confirmar sobre els escenaris el que ja és tota una realitat, l’èxit aclaparador de crítica i públic que es propaga des de la sortida del disc i que no s’aturarà gràcies al seu directe hipnòtic i suggerent, dominat per la veu del seu líder i pel savoir faire de la seva consolidada banda.

Un grups d’instrumentistes amics, provinents de formacions com Estúpida Erikah, Illa Carolina o Marina BBface and The Beatroots van donar l’embranzida necessària conduir-la fins a la final del Sona 9 on es van alçar amb el Premi Joventut 2014.

Les històries de Pantaleó ens transporten als moments íntims d’aquest ressorgiment després de la caiguda, del final d’una història d’amor i el naixement d’una nova. Cançons que transiten per hotels de Terrassa, pels carrers de Nova York, per illes assolellades i jardins florits, acompanyades de personatges que ens són familiars però que sempre guarden secrets. Produït per Tomàs Robisco i gravat als estudis La Bucbonera de Caldes de Montbui, “Reina Victòria” és tota una celebració d’aquesta retrobada, és la melodia que reconforta els ànims després de la derrota i atrapa a l’oient des de la primera escolta.