La platja d’Altafulla presumeix de Bandera Blava

El regidor de Turisme i la regidora de Medi Ambient han hissat la bandera que certifica la qualitat excepcional de la platja

Per . Actualitzat el

Bandera blava Altafulla

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, i la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, han hissat aquest dilluns al passeig Botigues de Mar la Bandera Blava que acredita la qualitat excepcional de la platja del municipi. D’aquesta manera, s’ha revalidat la bandera blava a la platja altafullenca, que s’estén des del Cap Gros fins a prop de la Roca del Gaià. Té una longitud d’uns 1.100 metres i una amplada de 20.

Les aigües de la platja d’Altafulla són molt preuades per la seva tranquil·litat i transparència. L’espai disposa de senyalització, facilitats d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, socorrisme i salvament, dutxes, lloguer de gandules, zona d’aparcament i una extensa oferta de restaurants. Unes característiques que ha destacat la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau. Ha reconegut els esforços que es fan des de l’Ajuntament perquè així sigui, i ha explicat que aquest reconeixement n’és una mostra. L’edil ha explicat que “tenen els deures fets tant en l’àmbit de serveis i de compliment de la normativa, com pel que fa a qualitat de l’aigua”.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, ha explicat que “ens trobem a una de les platges que millors i més serveis pot tenir un municipi turístic”, i ha afegit: “Revalidar la qualitat de la nostra platja és un reconeixement imprescindible com a municipi turístic que som, ja que no contemplem Altafulla sense tenir l’element principal i amb major atractiu turístic que té el municipi com a gran referent i amb una gran sensibilitat amb l’entorn i amb els millors serveis possibles”.

Pere Gomés també ha manifestat que preveu una “exitosa temporada d’estiu”, ja que els números d’ocupació de Setmana Santa auguren una bona temporada. Altafulla passa de 5.000 habitants a 20.000 en temporada alta d’ocupació. D’altra banda, al llarg d’aquesta setmana s’acabaran els treballs de redistribució de la sorra de la platja a partir de les piles d’arena que s’havien disposat a mitjans de març.

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que la platja d’Altafulla ha superat els exàmens realitzats per aquests organismes d’acord amb quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.