La cursa 10 K de la Canonja arriba a la sisena edició

La prova es desenvolupa per un circuit totalment urbà amb sortida i arribada davant del Pavelló Municipal de la Canonja

Per . Actualitzat el

Cursa 10K La Canonja

La cursa, organitzada pel Club Excursionista de la Canonja amb la col·laboració de la regidoria d’esports de l’Ajuntament de la Canonja se celebrarà el pròxim diumenge 19 de juny.

Després de 5 edicions, la cursa dels 10 km de la Canonja i la dels 5 km, s’han fet un forat dins de l’extens calendari de curses populars, i els últims anys s’ha arribat als 300 participants.

La prova es desenvolupa per un circuit totalment urbà amb sortida i arribada davant del Pavelló Municipal de la Canonja i per cobrir el recorregut es fan dues voltes al circuit. La prova dels 5 quilòmetres, destinada a la gent que es vol iniciar en el món de les curses a peu i que encara no s’atreveix amb els 10 km consisteix en una volta al circuit.

Un dels objectius més importants d’aquesta cursa és promocionar l’atletisme entre tots els nens i nenes interessats en l’esport. Per això es realitzen unes curses de promoció per a infants i joves des dels 3 anys i fins als 12 i que estan obertes a la participació de tothom. Aquestes curses es fan una vegada acabada la cursa dels 10 km.

La cursa estarà inclosa dins del Circuit Champion Chip de les comarques de Tarragona i de la Challenge 10 K comarques de Tarragona. En l’edició d’aquest any, les guanyadores de les curses del 10 K i 5 K en categoria femenina rebran el trofeu “Memorial Pilar Fiestas“, en homenatge a una corredora, sòcia del Club Excursionista la Canonja que va morir l’any passat.
La cursa té la seva sortida a les 9 del matí i té un recorregut de 5000 metres. Els participants de la prova 10 km faran dos tombs per totalitzar els 10 quilòmetres i els de la prova 5 km només faran una volta. La sortida i arribada estan situades davant del Pavelló Municipal d’Esports de la Canonja, per tal de poder oferir als participants els serveis de vestuaris, lavabos i dutxes.
Hi haurà premis pels 5 primers classificats, tant en categoria masculina com en femenina de la cursa dels 10 km i als tres primers de la general dels 5 km masculins i femenins.

En acabar la cursa, hi haurà una llangonissada per a tots els participants i l’Ajuntament de la Canonja cedeix la piscina municipal per fer un bany de forma gratuïta.