En bus (o a peu) a la platja

Per . Actualitzat el

Començo aquesta editorial dient que estic totalment d’acord amb les mesures de protecció mediambiental que s’han aplicat a la Platja Llarga de Tarragona, una decisió que, col·lateralment, ha reduït l’espai per a l’estacionament de vehicles a la zona. Un cop solucionat el problema de la conservació de la flora i la fauna autòctones de l’indret, tema molt reivindicat per grups ecologistes, ara cal estudiar alternatives perquè anar a banyar-se a una de les platges més emblemàtiques i verges de la capital tarragonina no sigui una missió impossible. Si s’han perdut més de 100 llocs d’estacionament –segons els restauradors–, és evident que cal trobar noves opcions perquè la gent pugui seguir arribant al seu lloc de bany favorit. Una de les primeres apostes de l’Ajuntament de Tarragona és incrementar l’afluència de transport públic aquest estiu. També totalment d’acord amb aquesta mesura, si bé caldrà acompanyar l’increment de línies de bus amb una campanya de conscienciació entre els ciutadans perquè s’acostumin a desplaçar-se en transport públic fi ns a les platges més allunyades del centre de la ciutat (com ara la Llarga o la Savinosa). És evident que, si volem preservar la natura i l’encant de les nostres platges, cal reflexionar, fer un esforç i canviar els nostres hàbits. Això de portar el cotxe literalment fi ns a la sorra s’ha d’acabar. Un mitjà de comunicació ha posat al descobert una segona idea del consistori per solucionar els problemes d’estacionament a la Llarga. Fer servir part de la inutilitzable Ciutat Residencial (en concret les seves pistes esportives) per a l’estacionament ordenat de turismes a pocs metres de la zona de bany. No és mala idea com a mesura provisional i per sortir del pas, però la Ciutat Residencial mereix molt més que convertir-se en un lloc on apilar vehicles amb para-sols els dies més calorosos d’estiu.