Les escoles mostren la seva creativitat teatral al Metropol

Els pròxims 9 i 10 de juny tindrà lloc la I Mostra de Teatre Escolar amb sis centres públics

Per . Actualitzat el

Després d’anys de portar l’aprenentatge del teatre a les escoles públiques de la ciutat, ara, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), a través del Servei de Suport de Teatre a les Escoles, fa un pas endavant i organitza la Primera Edició de Teatre Escolar. Es portarà a terme els dies 9 i 10 de Juny al Teatre Metropol. I en aquesta primera Edició hi participaran sis escoles públiques de Tarragona.

Aquest Festival neix perquè els nens que ja gaudeixen del servei de suport de teatre a les escoles, puguin fruir d’una jornada completament teatral i educativa. Aquesta jornada teatral començarà  al matí amb el taller d’Iniciació al pallasso i un altre de Fem volar objectes, impartits per la Companyia Passabarret, a més d’una visita a l’escenari del Teatre Metropol. A la tarda, la jornada continuarà, també al Teatre Metropol, on es representaran les obres que els alumnes de les escoles participants han preparat i treballat durant tot el curs.

La participació en aquest festival serà rotativa, ja que cada any passaran sis escoles públiques diferents que gaudeixen del servei de suport de teatre.

Si fem una mica d’història, aquest servei va començar assessorant mestres d’escoles públiques d’arreu de la província de Tarragona.  L’any 1990, els especialistes van començar a treballar directament a les classes amb els nens. Durant aquests anys han treballat a totes les escoles públiques de la ciutat i han passat per les seves mans més de 60.000 alumnes.

El teatre ha passat a formar part del dia a dia de l’escola. Els alumnes treballen a classe tots els valors que el teatre els aporta: s’acostumen a gaudir llegint i escoltant un text, a veure com els seus companys i ells mateixos es posen dins la pell de diferents personatges, a actuar davant d’un públic crític amb el seu treball; i, sobretot, s’acostumen a treballar en grup, a escoltar-se, a acceptar-se els uns als altres amb les seves virtuts i defectes, a valorar l’esforç, a ajudar el que té més dificultats, a parlar d’una manera entenedora, a saber respirar correctament, a interpretar un text… i moltes altres coses que els serviran al llarg de la seva vida com a persones adultes.