Valls obre la porta de la Casa de la Festa

L’exposició mostra al públic els diversos elements del seguici cerimonial pocs dies abans de la Festa Major

Per . Actualitzat el

Casa de la Festa de Valls

La Casa de la Festa obre les seves portes aquest dimarts dia 7. L’antiga Biblioteca Popular acull l’exposició amb tot el seguici cerimonial, una mostra que marca el compte enrere de l’inici de la Festa Major de Sant Joan de Valls que arrenca oficialment el pròxim 20 de juny, tot i que des del cap de setmana del 17, ja compta amb un gran nombre de propostes a tall de prèvia.

La Casa de la Festa, organitzada per la Unió Anelles de la Flama amb el suport de l’Ajuntament de Valls, compta amb la col·laboració del conjunt d’entitats del seguici festiu de la ciutat: AAEET-La Turba, Associació Cultural L’Espardenya, Associació Cultural Verge de la Candela, Colla Gegantera El Calçot-AAEET, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Grup del Teatre Principal.

Una mostra amb què l’antiga Biblioteca es converteix, durant uns dies, en la llar de tot el seguici festiu vallenc. Així, i des de ja fa uns anys, aquesta exposició temporal permet conèixer en un mateix espai el drac, el ball de diables, l’ós i els trabucaires, el ball de gitanes, els nans, els quatre Gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, els Xiquets de Valls, l’Àliga de la Ciutat, el ball de pastorets, els gegants d’El Calçot o els de la Unió Anelles de la Flama.

Si bé la Festa Major de Sant Joan és una oportunitat única per veure l’esplendor de la cultura popular vallenca al carrer, amb les seves músiques i ballades, l’exposició de La Casa de la Festa permet visitar les bèsties i gegants, així com palpar i visualitzar la riquesa de colors i l’ornamentació dels vestits dels diversos balls del nostre seguici popular.

L’obertura de La Casa de la Festa suposa el preludi de Sant Joan i s’afegeix a les propostes i iniciatives que durant els pròxims dies ompliran l’agenda dels vallencs i vallenques en aquesta prèvia de la festa major.

L’exposició del seguici festiu vallenc se suma al nou programa expositiu de la Biblioteca Popular, que des del passat mes d’abril ha iniciat una nova línia d’exhibicions impulsades pel Museu de Valls i que pretenen dinamitzar culturalment aquest espai de la ciutat. Un programa que portarà durant l’any, i de manera regular, diverses exposicions temporals a l’edifici de la Popular.

Horaris d’obertura

L’exposició amplia enguany els seus horaris d’obertura respecte a d’edicions anteriors, obrint portes entre setmana al matí i a la tarda, amb una franja horària més gran el cap de setmana amb l’objectiu de fer-la més accessible al públic. La Casa de la Festa restarà oberta des de dimarts 7 de juny a les 17 h i fins al pròxim dissabte 18 de juny (dimarts de 17 a 20 h, de dimecres a dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenge d’11 a 14 h).

Visites escolars

Un dels objectius de La Casa de la Festa és també la difusió del patrimoni festiu de la ciutat entre els més petits. Conjuntament amb la Regidoria d’Ensenyament, s’han organitzat les visites dels centres escolars i educatius de Valls a l’històric edifici de la Popular. En concret, les escoles vallenques visitaran la mostra de bestiari i elements festius els matins dels dies 8, 9, 10, 15 i 16 de juny.