Nou itinerari d’interpretació de flora i fauna

Es tracta d’un espai d’interès per a les famílies que vulguin realitzar una activitat a l’aire lliure

Per . Actualitzat el

El Circuit de Salut de Perafort disposa de noves eines didàctiques per tal que aquells que decideixin passejar-hi, puguin conèixer la flora i fauna que hi ha en aquest entorn. En concret, s’hi han instal·lat 35 pals indicadors a cada un dels quals, hi ha un codi QR que, en ser escanejat amb el mòbil o tauleta, ofereix informació sobre les espècies animals i vegetals que hi ha al circuit. L’itinerari és circular i té una llargada d’uns 600 metres durant els quals, s’hi pot veure romaní, farigola, oliveres o esparregueres. Pel que fa a les espècies animals, en aquest espai hi habiten esquirols, conills, lluers, pinsans, caderneres o merles.

Per inaugurar aquest espai d’interpretació natural, una cinquantena d’alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Escola Josep Veciana, han fet una sortida pel circuit. Durant aquesta visita, els professors els han pogut mostrar in situ, les espècies que habiten a l’entorn del municipi, gràcies a la informació que s’ofereix amb aquests Codis QR. En acabar el recorregut, els nens han gaudit d’un berenar a l’aire lliure amb coca i xocolata.

Aquesta ha estat la primera de les visites que els alumnes de l’escola realitzaran a aquest espai que ja disposa de pals indicadors com a eina didàctica per als professors, i també per a aquelles famílies que vulguin passejar i conèixer la flora i fauna de l’entorn de Perafort.

En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Joan Martí Pla i Pla, ha destacat la importància de l’activitat i de la instal·lació d’aquests pals informatius ja que “no només permet que els professors tinguin una eina didàctica més al seu abast, sinó que fa possible que les famílies que vulguin passar una estona gaudint de la natura, puguin venir al Circuit de Salut de Perafort per fer un tomb agradable i aprendre més coses sobre les espècies que habiten a prop nostre”.

Aquesta visita al nou espai d’interpretació de la flora i la fauna de Perafort, s’ha celebrat amb motiu de la Setmana de la Natura, la qual està organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, i que rep el suport de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu de l’activitat realitzada és conscienciar sobre la necessitat de cuidar el medi ambient.