Pas endavant per definir la urbanització de La Savinosa

La Diputació de Tarragona ha obert el procés de licitació per determinar el projecte del complex de l’antic preventori

Per . Actualitzat el

Savinosa

La Diputació de Tarragona ha obert la convocatòria de licitació del projecte d’ordenació de la finca “La Savinosa” que preveu la intervenció global al complex de l’antic preventori. La selecció es farà entre els cinc equips prèviament seleccionats a proposta del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, d’acord amb el conveni signat per aquest organisme professional i l’ens supramunicipal. Seguint aquest acord, el Col·legi d’Arquitectes va convocar el procés de selecció, va rebre i avaluar les propostes i una comissió tècnica d’experts formada per representants de la Diputació, de l’Ajuntament de Tarragona, de la Direcció General de Patrimoni i del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya va fer la selecció. El resultat d’aquesta primera selecció de cinc candidats, a partir de les propostes presentades, va ser publicat al BOPT del passat dia 2 de desembre. Es tracta dels següents equips:

– Grau-Costa-Carracedo

– Fuses-ViaderMansillaPerea

RavetllatRibas, SLP-José González Baschwitz

– Robert Terradas Muntañola-Amador Ferrer Aixalà

Jornet Llop Pastor Arquitectes-ADD Bailo Rull-Antoni Vilanova

La fase que ara comença preveu seleccionar, entre aquests cinc equips, aquell que presenti la millor proposta tècnica, seguint els criteris del procés de licitació que promou la Diputació. Els candidats tenen fins al 4 de juliol per a presentar les seves propostes que seran valorades per un comitè tècnic amb participació de la Diputació, de l’Ajuntament de Tarragona, de la Direcció General d’Urbanisme, de la Direcció General de Patrimoni Cultural i del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

L’equip adjudicatari s’ocuparà de la redacció de l’estudi sobre els valors arquitectònics i patrimonials; la redacció de l’estudi urbanístic, mediambiental i paisatgístic per assignar nous usos i determinar l’edificabilitat; i la redacció de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal que incorpori les propostes i els estudis necessaris.

El pressupost de la licitació és de 60.000 euros (72.600 amb IVA inclòs). D’aquests, 47.500 (més el 21% de l’IVA) es pagaran al licitador adjudicatari com a honoraris del projecte i 3.125 (més el 21% de l’IVA) a cadascun dels equips convidats al procés de selecció en concepte de primes de participació.