Mediterrani obre les seves portes a Reus

Per . Actualitzat el

Darrerament ha obert les portes a Reus un restaurant que ocupa l’espai del desaparegut Arrels, molt a prop del cor de la ciutat, la plaça del Prim. El nou establiment es diu Mediterrani i els seus propietaris, Joan Francesc Neila i Santiago Valldosera, n’han confiat la direcció gastronòmica al xef Isma Moan, que treballa conjuntament amb l’Albert Guillén. Els dos cuiners donen en alguns plats un punt personal amb gustos nous i originals. La carta, en format diari i que anirà canviant segons temporades, suggereix un conjunt de propostes culinàries suggestives i de mercat, elaborades amb aliments saludables. Hi ha l’apartat «aperitius i snacks», del qual aconsellem la barreja amb vermut de Reus; «per picar», amb platets com la torrada de foie fresc amb sal de carbó o el pa bao de mar amb llagostins sitakes i salsa japó; «amanides», en mediterrani_contactequè destaca l’ensaladilla russa; «de l’hort del veí» amb patates tricolor mediterrani amb allioli cítric; «fet amb ous de la gallina tiruleta», com la truita de carxofa; «xarcuteria», «croquetes i bunyols», «amb gust de mar», on trobem els tàrtars i tatakis; i els principals, «arròs», sorprenent com l’aferrat amb llagostins picants; «mar”», amb marmitaco del Mediterrani i el peix del dia; «pasta» i «muntanya» amb steak tàrtar. A l’hora de les postres, un final rodó, amb la sopa de xocolata amb un núvol blanc o el mató cítric, entre d’altres.

Cal no oblidar el que hi ha fora de la carta del dia amb propostes variades del moment del mercat més fresc, amb un espectacular chuletón a la pedra amb verduretes. Durant la setmana, a migdia, el menú, de 16 euros, ofereix un plat estrella, un principal, postres o cafè més beguda. El celler té unes 50 referències i ofereix vi a copes. Destacar també l’assostiment de còctels.

El local és modern, amb una simpàtica decoració i cuina oberta. A l’entrada, un primer espai, amb la barra on es pot menjar i taules altes d’estil avantguardista. Més endins, un segon menjador, més clàssic, en dos parts, per a uns 20 comensals. Al capdavant de les sales trobem la Raquel i en Sergi.

En definitiva, una nova adreça gastronòmica a tenir en compte a Reus, la capital del Baix Camp, i que serà un autèntic punt de trobada.

 

mediterrani_plat mediterrani_xef