Baixa l’atur i augmenten els contractes indefinits

S’han registrat prop de 3.000 aturats menys que el mes d’abril

Per . Actualitzat el

Tomàs Varga.

L’atur disminueix un 5,1% aquest passat mes de maig. Quantitativament, es tracta d’una reducció de 2.926 persones, segons dades publicades pel Ministeri de Treball.

Amb aquesta davallada, el nombre d’aturats a les comarques de Tarragona se situa al voltant dels 54.000. En relació amb les xifres del maig de l’any passat, la caiguda de l’atur ha estat del 12%, o el que és el mateix, hi ha ara hi ha uns 7.500 aturats menys que el maig de 2015.

Per sectors, el serveis millora ostensiblement reduint en 2.000 el nombre d’aturats. A l’agricultura i la indústria la baixada és de 300 persones i a la construcció, 265.

Lleida és la demarcació catalana que registra un millor comportament i l’atur s’ha reduït un 6,4% al maig. Malgrat tot, la temporalitat s’ha incrementat notablament a la província d’interior i els contracte indefints s’han reduït un 7,5% respecte al maig de l’any passat. A Girona i Barcelona, l’atur ha baixat un 5% i un 2,5% respectivament. Al conjunt del país ha caigut un 3,2% i prop d’un 3% al del conjunt de l’Estat.

Creixen els contractes indefinits

Entre les bones notícies, cal remarcar l’increment en el nombre de contractes indefinits registrats a la província en més d’un 9%, 228 més que el mes anterior. Un creixement que si el comparem amb el maig de 2015 és del 24,7%, o sigui, 527 contractes indefinits més. Els temporals s’incrementen encara més un 21% respecte el mes passat i prop d’un 13,5% l’interanual.