«Tanco els ulls i veig el Barça i el Madrid al Nou Estadi»

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, es mostra optimista a falta d’un partit per acabar la lliga

Per . Actualitzat el

Josep Maria Andreu és una mena de «president talismà» per al Nàstic. L’any 2002 va estrenar-se com màxim representant de l’entitat i quatre anys després, l’estiu de 2006, el club assolia l’ascens a Primera. Després d’uns anys fora de la directiva grana, Andreu va tornar a la nau l’any 2012 amb el club a Segona B i enmig d’una delicadíssima situació econòmica. Una altra vegada, quatre anys després, el Nàstic està en condicions de repetir la gesta d’estar entre els millors equips del futbol espanyol.

Aquest dissabte, festa gran al Nou Estadi?
Estic convençut que l’afició tornarà a estar al costat de l’equip. El Nou Estadi s’omplirà amb l’objectiu de pujar novament a Primera, com va passar fa tot just 10 anys.

No serà fàcil.
És clar que no. Nosaltres hem de guanyar, cosa que crec que farem al costat de la nostra gent, i esperar que el Leganés no sumi una victòria en la seva visita al camp del Mirandés. Els de Miranda de Ebro no són un equip fàcil i sabem que no regalaran res al seu rival en l’última jornada del campionat.

Com està l’equip de Vicente Moreno?
Estan molt il·lusionats i confien que l’ascens directe és possible. Després de la victòria del Leganés a Oviedo van quedar una mica tocats. La nostra victòria a Lugo, però, ens dóna opcions fins a l’últim moment. Tenim la nostra oportunitat i l’hem d’aprofitar.

Passi el que passi aquest dissabte, la temporada del Nàstic és excel·lent.
Evidentment. Veníem de la Segona B i l’objectiu a inicis de temporada era assolir la permanència. Però el compromís dels jugadors i dels tècnics ens han permès marcar-nos fites més altes fins a aspirar a col·locar el Nàstic al màxim nivell del futbol espanyol. És un somni fet realitat. A més, si aquest cap de setmana la sort no ens acompanya, encara ens queda l’opció del play off.

No li fa por que l’equip i l’afició es desinflin si aquest cap de setmana no es puja?
Tot al contrari. El Nàstic ja ha demostrat tota aquesta temporada que és un col·lectiu molt fort, sobretot amb el suport incondicional de la nostra afició. Si al final cal jugar el play off d’ascens ho farem amb la màxima il·lusió i sent conscients que tindrem el factor camp a favor en la fase eliminatòria, fet que pot ser determinant.

Vostè ja va viure un ascens a Primera com a president l’any 2006. Les sensacions són similars?
Sí, tinc la mateixa confiança que tenia dies abans de l’ascens que vam assolir al camp del Xerès. Ara és una mica diferent perquè no depenem només de nosaltres, però tinc bones sensacions per aquest cap de setmana.

S’imagina el Messi i el Cristiano al Nou Estadi la temporada vinent?
Tanco els ulls i veig el Barça i el Madrid jugant aquí a Tarragona, contra el Nàstic, a partir del mes de setembre.