Lidia Tikhomirova, primera MIR de Medicina Interna formada a l’Hospital de Santa Tecla

La jove doctora ha finalitzat la residència i ara s’incorporarà a l’equip d’Urgències de l’Hospital del Vendrell

Per . Actualitzat el

L’Hospital de Santa Tecla ha culminat el període de formació pràctica de la seva primera metge resident (MIR) en l’especialitat de Medicina Interna. Es tracta de la doctora Lidia Tikhomirova, que ara fa uns dies va finalitzar els cinc anys de residència al centre sanitari de la Rambla Vella. Amb ella, que s’incorporarà d’aquí a poc temps a la plantilla de l’equip de l’Hospital del Vendrell, hem parlat de la seva experiència a la Xarxa de Santa Tecla i sobre el fet d’haver estat la primera resident en l’especialitat de medicina interna que es forma a la institució tarragonina.

Des de fa cinc anys l’Hospital de Santa Tecla disposa d’una plaça anual destinada a la residència d’un facultatiu en medicina interna, especialitat que es va afegir l’any 2011 a les places de MIR de Medicina Familiar i Comunitària i de Medicina de l’Esport que el centre ja ofereix des de fa dècades. La Lidia Tikhomirova, de nacionalitat russa i establerta a Catalunya des de fa temps, va ocupar la primera plaça oferta fa cinc anys i ara fa tot just un parell de setmanes que va acabar el MIR a l’Hospital de Santa Tecla. Ella, doncs, ha obert el camí per a les residències en medicina interna a l’Hospital de Santa Tecla. En l’actualitat hi queden tres companys més dels anys successius (Javier Martínez, Meritxell Mas i Carlos Torres) que estan en ple procés de formació. «Quan estrenes una plaça de residència, com m’ha passat a mi a Santa Tecla, et trobes que encara hi ha coses per definir, però això és positiu perquè tens l’oportunitat de col·laborar activament en la configuració de la plaça, d’adaptar-la a les necessitats del centre i d’aconseguir que el resident tingui un aprenentatge més intens que no pas en un centre on tot ja estigui tot estipulat des del principi. Aquí, a Santa Tecla, he pogut realitzar algunes rotacions molt útils que difícilment hauria fet en un altre centre». La doctora Tikhomirova destaca que «la formació d’un resident és progressiva. No és el mateix el primer any de MIR que el cinquè. Les atribucions i responsabilitats creixen a mesura que passa el temps. Al principi et supervisen en tot i, de mica en mica, els teus superiors et deixen fer fins que et converteixes en un adjunt més de l’equip, especialment  en els darrers mesos del MIR. Aquí ha estat així i crec que és com hauria de fer-ser a qualsevol hospital». Tikhomirova apunta que «la residència ha estat una experiència vital molt important. Creixes com a professional. Descobreixes què vols fer dins de la teva carrera professional i disposar del coneixement i les eines per fer-ho. Personalment, jo m’he trobat molt còmoda a Tarragona i he fet molt bones amistats».

Hem parlat amb la doctora Tikhomirova en un despatx de l’Hospital de Santa Tecla, on ella ha pogut saludar alguns dels seus excompanys. En els pròxims dies s’incorporarà a l’equip d’urgències de l’altre hospital de la Xarxa de Santa Tecla, en concret, a l’Hospital del Vendrell.