L’ascens directe passa per una jornada d’infart

L’equip grana necessita guanyar l’Alabès al Nou Estadi i esperar que el Leganés punxi al camp del Mirandés

Per . Actualitzat el

Ara fa deu mesos, el Nàstic començava la temporada 2015-2016 amb la permanència com a únic i principal objectiu. Quan tan sols falten unes hores per afrontar l’última jornada de la competició, el club grana té a tocar l’ascens a la millor lliga de futbol del món. Messi, Ronaldo, Neymar i Griezmann podrien trepitjar la gespa del Nou Estadi a partir del pròxim mes de setembre si aquest dissabte el futbol és just amb l’excel·lent temporada que han fet els deixebles de Vicente Moreno. Tota una ciutat omplirà el fortí grana amb l’esperança de repetir l’èxit de l’any 2006, quan el Nàstic va pujar per darrera vegada a la màxima categoria del futbol espanyol. Malauradament, el somni no està només en mans de Naranjo, Emanà i Jean-Luc. El Nàstic necessita la victòria contra l’Alabès (equip que vindrà relaxat perquè ja té l’ascens a la butxaca) i que el Leganés, que se la juga al camp del Mirandés, no passi de l’empat. Força Nàstic!!!

Fa dues jornades, en el transcendental enfrontament contra l’Osasuna, prop de 15.000 ànimes van portar el Nàstic cap a la victòria en un partit d’alta tensió. El ple del Nou Estadi es tornarà a repetir aquest dissabte 4 de juny a les 20,30 hores per viure en directe el desenllaç d’una temporada per emmarcar del Nàstic. Els de Vicente Moreno es deixaran la pell en el camp per esprémer fins a l’últim sospir les possibilitats d’ascens per la via directa a la Primera Divisió del futbol espanyol. El rival de dissabte al vespre, líder de la categoria, ve a Tarragona amb l’ascens a la butxaca, fet que convida a pensar que no oposarà gran resistència si la pressió grana, tant a la gespa com a la graderia, és l’esperada.

Una cosa està clara, tant els jugadors del Nàstic com l’afició tindran les orelles posades en les emissores de ràdio sintonitzades per seguir l’enfrontament que tindrà lloc a la mateixa hora al municipal d’Anduva de Miranda de Ebro, on el rival del Nàstic en la lluita per l’ascens directe, el Leganés, també se la jugarà. El Nàstic no en té prou sumant els tres punts a casa. També necessita que l’equip madrileny no passi de l’empat en la seva visita a terres de Burgos. A quarts d’onze de la nit, si la combinació de resultats és propícia per als interessos del Nàstic, la ciutat de Tarragona i la seva gent viuran un dels moments més màgics dels darrers anys.

El ‘play off’, segona opció

Les sensacions dels jugadors i de l’afició granes són positives. La ciutat confia a celebrar l’ascens aquest mateix cap de setmana. No obstant això, en cas que el Leganés mantingui la segona plaça a la classificació i, per tant, s’adjudiqui el dret de pujar a Primera, el Nàstic encara tindrà una bona opció per assolir l’ascens per la via la fase eliminatòria (play off) que jugaran els equips classificats des de la tercera a la sisena posició del campionat.

Els granes, que tenen garantit finalitzar la temporada com a tercers classificats en el pitjor dels escenaris, jugarien la primera ronda del play off contra el sisè classificat i, a més a més, amb el factor camp a favor (amb el partit de tornada a Tarragona). En cas de superar aquesta ronda, el Nàstic es jugaria la plaça d’ascens contra el guanyador de l’enfrontament entre el quart i cinquè classificat, també amb el factor camp a favor dels tarragonins. L’emoció en aquesta fase decisiva de la temporada, en cas que el Nàstic l’hagi de disputar, està garantida.