El COE no veu clars els Jocs

La situació econòmica de Tarragona i política de l’Estat fan perillar l’esdeveniment

Per . Actualitzat el

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) reconeix que la situació econòmica i política actual amenaça la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 i no descarta «prendre decisions de forma immediata, si fos necessari», sobre el desenvolupament d’aquest esdeveniment, segons recull el Diari de Tarragona de l’agència EFE.

«L’executiva del COE està vigilant molt de prop què està passant, perquè la situació és seriosa, greu i amenaça la celebració dels Jocs. Si fos necessari es prendran decisions de forma immediata», ha comentat Víctor Sánchez, secretari general del COE.

Segons el rotatiu local, Sánchez ha explicat a l’Assemblea general del COE, «Tarragona està passant per dificultats econòmiques» i té un «dèficit de 9 milions d’euros en el pressupost operatiu».

«No ha aconseguit els ingressos de patrocini que estaven previstos. Els que entren ho fan amb escassa aportació, malgrat haver estat declarat esdeveniment d’especial interès. Tenim un govern en funcions i no sabem què passarà en el futur», ha afegit.

Segons la seva exposició, encara falten per construir dues seus, que han patit retards, el palau de l’anell mediterrani i la piscina que es vol construir també en aquesta zona, a més d’una altra seu que s’està construint al Palau Sant Jordi i les obres de actualització a l’estadi d’atletisme i el camp de futbol del Nàstic que acollirà la cerimònies d’inauguració i clausura.

Tarragona 2017, jocs en els quals estan involucrats altres 16 municipis, té previst celebrar-se del 30 de juny al 9 juliol 2017 amb un programa que inclou 31 esports.