Dues persones detingudes per cultiu, elaboració i tràfic de marihuana

L’habitatge on s’allotjava la plantació s’havia enganxat de forma il·legal al fluid elèctric

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la Policia Local de Calafell, en el marc de l’operació “PIPPER V”, han detingut a dues persones a les quals se’ls atribueix la titularitat d’una plantació de marihuana en un domicili situat en una urbanització de Calafell que s’havia llogat expressament per albergar plantacions de marihuana.

La recerca es va iniciar durant el mes d’abril, gràcies a la col·laboració ciutadana que aportava informació relacionada amb l’apreciació d’olors característiques que desprèn aquest tipus de plantes, en un habitatge unifamiliar de Calafell.

Arran d’aquesta informació i de les recerques dutes a terme, es va poder situar el domicili on pel que sembla es podrien conrear i elaborar substancies estupefaents. Aquest habitatge es trobava en règim de lloguer des de feia 4 anys, sense tenir activitat quotidiana, però la mateixa tenia un consum elèctric d’una activitat industrial. Aquest fet va induir a pensar que l’habitatge s’havia llogat exclusivament per habilitar-la per al cultiu de marihuana, així com per a la seva manipulació i distribució.

Durant el matí del dia 24 dels corrents es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil i Policia Local, a fi d’explotar la informació assolida en la recerca, quan es va detectar un vehicle de càrrega, ocupat per dues persones, que accedia a l’habitatge objecto de recerca. Els investigadors van identificar als ocupants del vehicle, observant com a la zona de càrrega es trobava divers material relacionat amb plantacions d’interior (focus, terra, fertilitzants, transformadors i restes de marihuana).

Per aquest motiu va ser sol·licitat a l’Autoritat judicial competent, manament d’entrada i registre de l’habitatge en la qual presumptament s’estava realitzant aquesta activitat il·lícita.

Una vegada a l’interior de l’immoble, els agents van observar que l’habitatge s’havia distribuït en diferents estades, la planta semisótano per albergar el material del cultiu, la planta baixa s’hi havia compartimentado per a la producció de cànnabis de manera industrial amb llums, transformadors, filtres, ventiladors i extractors, i la primera planta acollia el secadero, magatzematge i envasat de la substància.

Efectes intervinguts

• 240 plantes de marihuana.
• 15.500 grams de marihuana seca.
• 9.000 grams de restes de marihuana picada per produir oli d’haixix.
• Material per al cultiu, elaboració i venda de la substància cannabica.

Els detinguts, dos homes de 18 i 30 anys d’edat als quals se’ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric, seran posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell.

L’operació que s’ha realitzat de manera conjunta per la Policia Local de Calafell i la Guàrdia Civil, no es dóna per finalitzada, no descartant que es produeixin més detencions.